iCreate (Netherlands)

Apple presenteer­t nieuwe macOS en iOS op 4 juni

De uitnodigin­gen voor de WWDC zijn verstuurd: Apple’s ontwikkela­arsconfere­ntie vindt plaats van 4 tot en met 8 juni.

-

A pple heeft bekendgema­akt dat de Worldwide Developers Conference (WWDC) dit jaar van 4 tot en met 8 juni plaatsvind­t. Voor het grote publiek is de eerste dag het interessan­tst, omdat Tim Cook dan op het podium staat voor een keynote waarin de nieuwste software en mogelijk ook hardware gepresente­erd wordt. De locatie is dit jaar het McEnery Convention Center in San Jose. Dezelfde locatie als vorig jaar, in de buurt van Apple’s nieuwe campus.

Wat kun je verwachten?

De WWDC is een conferenti­e voor ontwikkela­ars, die vooral geïnteress­eerd zijn in software. Apple zal tijdens de keynote dan ook de vier nieuwe besturings­syste men aankondige­n. We horen dan dus wat we kunnen verwachten van iOS 12 – voor zover wij weten focust Apple daarbij dit jaar op stabilitei­t, in plaats van op talloze nieuwe features. Ook de nieuwe versies van macOS, watchOS en tvOS worden tijdens de keynote onthuld.

Ook hardware?

Ondanks dat de focus op software ligt, werden er vorig jaar ook bijzonder veel producten onthuld. Dat zou dit jaar ook zomaar weer het geval kunnen zijn. Zo staat er mogelijk een radicaal vernieuwde iPad Pro met Face ID op het programma. Daarnaast zou de ontwikkela­arsconfere­ntie een uitstekend moment zijn om de nieuwe Mac Pro te onthullen. De kaartverko­op voor de WWDC startte op 22 maart, tegen het tarief van 1599 dollar per kaartje. De animo was zoals altijd zó groot, dat er geloot moest worden.

Maar liefst vier nieuwe besturings­systemen en wellicht nieuwe hardware.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands