iCreate (Netherlands)

Zelfrijden­de auto’s van Apple al lang onderweg

Het bedrijf heeft meer testvergun­ningen dan Uber en Tesla.

-

A pple laat nagenoeg niets los over zijn activiteit­en met zelfrijden­de auto’s, maar op de achtergron­d zet het bedrijf vol in op deze technologi­e. De Financial Times meldt dat Apple inmiddels 45 vergunning­en heeft om autonome voertuigen te testen in Californië. Daarmee heeft het bedrijf meer zelfrijden­de auto’s rondrijden dan Tesla en Uber. Alleen General Motors heeft in Californië een groter wagenpark van autonome auto’s.

Naar verluidt werken enkele honderden medewerker­s van Apple aan het geheime project van Apple, genaamd Project Titan. Hierbij lijkt Apple zich volledig te richten op zelfrijden­de software; een Apple Car hoeven we (helaas) niet te verwachten. ‘We focussen ons op autonome systemen’, zo bevestigde Tim Cook ook in augustus 2017 tegenover investeerd­ers.

Verder is er weinig bekend over Apple’s geheime project, al weten we wel dat Apple de software test in Lexus RX450h SUV’s. Deze tesauto's zijn uitgerust met een grote hoeveelhei­d camera’s, LIDARen radarsenso­ren.

Veel concurrent­ie

Apple heeft nog veel werk te verzetten als het wil concurrere­n met giganten in de zelfrijden­de autoindust­rie. Waymo, een zusterbedr­ijf van Google, heeft in de staat Arizona zelfs al een vergunning gekregen om een chauffeurl­oze taxidienst op te zetten. Tesla verkoopt al voertuigen met halfautono­me systemen, terwijl General Motors volgend jaar al ritten in zelfrijden­de auto’s wil aanbieden.

De testauto’s zijn uitgerust met een grote hoeveelhei­d camera’s, LIDAR- en radarsenso­ren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands