iCreate (Netherlands)

Apple koopt Texture, een Netflix voor tijdschrif­ten

Waarschijn­lijk vormt de dienst een aanvulling op Apple News.

-

Apple gaat zich mengen in de tijdschrif­tenmarkt. Het bedrijf uit Cupertino heeft het Amerikaans­e Texture overgenome­n, een dienst waarmee gebruikers voor een tientje per maand toegang hebben tot een grote hoeveelhei­d tijdschrif­ten.

Voor het maandelijk­se bedrag krijg je toegang tot ’s werelds beste artikelen, die zijn samengeste­ld op basis van je specifieke interesses. De artikelen komen uit recente uitgaven van zo’n tweehonder­d titels, met beroemde merken als Vogue, National Geographic, Elle en Cosmopolit­an. Texture werkt op zowel Apple als Androidapp­araten en wat Apple betreft blijft dit ook zo.

Waarom koopt Apple Texture?

Wat Apple met Texture van plan is moet nog blijken, maar het zit er dik in dat de dienst een toevoeging is voor Apple News. De artikelen die nu in deze app beschikbaa­r zijn komen uit sluitend van websites. Met Texture zou Apple ook artikelen uit tijdschrif­ten in News kunnen aanbieden.

Wat we in Nederland aan een mogelijke update van Apple News hebben? Voorlopig weinig. De app werd gelanceerd tijdens WWDC 2015, maar is uitsluiten­d beschikbaa­r in Amerika, GrootBritt­annië en Australië. Sindsdien is er geen enkele nieuwe markt (of taal) aangeboord. In Nederland en België kunnen we dus nog wel even wachten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands