iCreate (Netherlands)

LMP USB-C mini Dock

-

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: volgens ons bestaat er geen betere pen voor de iPad dan de Apple Pencil. In een oogwenk gekoppeld, lange accuduur, drukgevoel­ig en nauwelijks latentie zodat het voelt alsof je met een echte pen aan het schrijven of tekenen bent. Punt. Als de perfecte pen al bestaat, waarom dan deze review van de Bamboo Tip van Wacom? Nou, enerzijds is de Apple Pencil vrij duur met een prijs van 109 euro. Anderzijds werkt de Apple Pencil alleen maar met de iPad Pro-modellen. De Tip kost iets meer dan de helft en werkt met alle iPads. Als je wilt, kun je hem zelfs op de iPhone gebruiken of op een Android-telefoon. Een goede tip dus?

Het koppelen gaat sneller dan bij de Apple Pencil. Nóg sneller? Wacom heeft het hele koppelings­proces overbodig gemaakt. Je schakelt de Tip gewoon in en vervolgens kun je direct gaan krabbelen – in jouw favoriete app. Het werkt oké, al moeten we toegeven dat we heel snel de Apple Pencil begonnen te missen. Dat heeft drie redenen. Ten eerste is de Tip niet drukgevoel­ig, waardoor die minder geschikt is om ermee te tekenen – schrijven gaat daarentege­n wel prima. Ten tweede ondersteun­t hij geen handpalm-rejectie. Hierdoor reageert de stylus soms niet of voer je per ongeluk andere acties uit. En ten derde heeft de Tip moeite om ons schrijftem­po bij te houden: soms verschenen streken pas later en soms zelfs helemaal niet.

Aan de laatste twee minpunten kun je prima wennen, alleen tekenaars kunnen beter meteen op zoek gaan naar een andere pen. Wij zien deze Bamboo daarom als goede budget- optie. Voor nog geen zestig euro krijg je een prima pen om op elke iPad te schrijven, die absoluut beter is dan een goedkope, niet- elektronis­che stylus. (Sven Lamers)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands