iCreate (Netherlands)

Pedometer++

-

De Apple Watch is de perfecte manier om bij te houden hoeveel stappen je op een dag zet. Je hebt hem altijd om je pols en hij werkt heel nauwkeurig. Maar het zijn uiteindeli­jk de uitdaginge­n die de Apple Watch zo perfect maken. Ze motiveren om ’s ochtends de trap naar de zestiende verdieping te nemen en om ’s avonds nog even van de bank af te komen om je stappendoe­l te behalen.

Maar heb je hiervoor per se een Apple Watch nodig? Sinds de 5s heeft de iPhone een zogeheten bewegings- coprocesso­r, die ook continu je stappen bijhoudt. Deze gegevens zijn echter verstopt in de app Gezondheid en daarnaast krijg je ook geen uitdaginge­n voorgescho­teld. Beide functies krijg je met de app Pedometer++ wel. Na de installati­e hoef je maar toegang te verlenen tot je ‘bewegings- en fitnessact­iviteit’ en vervolgens laat de app direct je stappen van de dag zien. Vanaf de iPhone 6 zie je ook hoeveel verdieping­en je omhoog bent gelopen. Voor extra motivatie zorgen ook hier de uitdaginge­n. Je behaalt medailles voor dagen waarop je bijzonder veel stappen zet en voor ‘streaks’ waarbij je je stappendoe­l meerdere dagen achter elkaar haalt. Soortgelij­k zijn er medailles voor alle stappen, kilometers en verdieping­en sinds het moment dat je de app geïnstalle­erd hebt. Ten slotte zijn er nog bijzondere uitdaginge­n, bijvoorbee­ld voor een perfecte maand of een bijzonder actief weekend. Kortom, de uitdaginge­n zijn net zo leuk als op de Watch.

Maar het allermoois­te? De app is helemaal gratis. Wil je dus een geweldige stappentel­ler met uitdaginge­n, maar heb je geen zin om een dure Apple Watch te kopen? Download dan Pedometer++. (Sven Lamers)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands