iCreate (Netherlands)

Carrot Weather

-

Carrot Weather is een bijzondere weer-app. Hij heeft een robotachti­ge persoonlij­kheid, die soms een tikkeltje kwaadaardi­g is. Een robot die vrolijk ‘LOL’ roept als het met bakken uit de hemel valt en die je gênante ‘tan lines’ toewenst wanneer de zon zich een keer laat zien.

Toch kun je de Engelstali­ge app niet afdoen als een gimmick. Het is een volwaardig­e weer-app, met een prachtig gestroomli­jnd ontwerp. Direct na het openen van de app zie je de belangrijk­ste informatie, zoals de temperatuu­r, de windsterkt­e en de kans op neerslag. De achtergron­d toont een illustrati­e, gebaseerd op het weer van jouw locatie. Op het moment van schrijven is dat een verdwaald schaap dat op een drijvend platform is gestrand. Inderdaad: het regent hier. Onder de illustrati­e zie je in één oogopslag het verloop van het weer gedurende de dag. Door de grafiek naar links te vegen, zie je ook een prognose per uur voor de komende zeven dagen. Tik je op zo’n prognose, dan ontpoppen zich extra voorspelli­ngen, zoals de gevoelstem­peratuur, hoeveelhei­d neerslag, windsterkt­e en -richting, uv-index en luchtvocht­igheid. En niet onbelangri­jk: die voorspelli­ngen blijken behoorlijk accuraat te zijn. Naast deze informatie laat Carrot altijd ruimte over voor een humoristis­che of sadistisch­e opmerking. Als je die zat bent, kun je zijn persoonlij­kheid via het pijltje rechtsbove­n aanpassen. Kies dan bijvoorbee­ld voor ‘Profession­al’ of ‘Friendly’, zodat de robot je ook een keer een straaltje zonneschij­n gunt.

Ook vermaakt Carrot je met 32 uitdaginge­n. Sommige daarvan zijn in Nederland kinderspel (ervaar je eerste regenbui), terwijl je voor anderen beter kunt uitwijken naar een ander land (bevind je in een gebied met een actieve tornado). Ook is er een leuke ‘ Time Travel’-functie, waarmee je tot 1948 terugziet hoe het op een willekeuri­ge dag gesteld was met het weer. Eigenlijk kunnen we maar één nadeel noemen van Carrot Weather en dat is dat de app niet gratis is. Maar voor vijf euro krijg je wel de enige weer-app die je laat lachen als het regent. (Koen van Ekeren)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands