iCreate (Netherlands)

Snel op weg

Krijg de basisvaard­igheden voor het gebruik van A nity Photo onder de knie: corrigeer kleur en contrast, werk met penselen en maak een onderwerp van je foto vrijstaand.

-

Snijd bij

Als je een afbeelding wilt bijsnijden, gebruik je de Crop Tool. Deze vind je in het paneel links. Zet ‘Mode’ midden onderin op ‘Unconstrai­ned’ en versleep de vierkantje­s langs het raster om het kader aan te passen. Tevreden? Tik dan onderin op het vinkje.

Kleuren

Voor het aanpassen van de kleuren moet je in het rechterpan­eel bij Adjustment­s Studio zijn. Tik hier op ‘Adjustment­s’ om te zien welke categorieë­n er zijn. Via het bijbehoren­de paneel onderin kun je de waarden aanpassen; veeg hiervoor over de bolletjes.

Extra afbeelding

Om een afbeelding toe te voegen, tik je op het symbool met de drie puntjes en importeer je een foto via ‘Place’. De grootte bepaal je via de blauwe bolletjes rondom de afbeelding.

Lagen

Alle aanpassing­en die je bij Adjustment­s Studio doet, bewaart Affinity Photo in een aparte laag. Zet in Layers Studio het vinkje bij de laag uit om te zien hoe de foto er zonder de aanpassing uitzag. Tik op het prullenman­d-icoon om de aanpassing te verwijdere­n.

Filter

Via het filter-icoon in het rechterpan­eel kom je bij tientallen filters terecht, waarmee je je foto een artistiek effect geeft. Vaak geeft Affinity Photo je extra opties om een filter te verfijnen; deze vind je midden onderin.

Penseel

Affinity Photo heeft een grote selectie brushes, dit zijn speciale penselen. Je vindt ze in het paneel rechts bij ‘Brushes Studio’. Via ‘Basic’ zie je welke categorieë­n er zijn. Kies er eentje uit, pas eventueel de grootte of de ondoorzich­tigheid (Opacity) aan en kliederen maar!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands