iCreate (Netherlands)

Een haarfijne selectie

Het nauwkeurig selecteren van delen van je afbeelding is erg belangrijk bij fotobewerk­ing. De gereedscha­ppen om de perfecte selectie te maken, vind je in de Selections-omgeving van A nity Photo.

-

Slimme selectie

De Smart Selection Brush Tool gebruik je om een snelle selectie te maken van een object. Met het penseel teken je het gedeelte van de foto in dat je wilt selecteren. Doordat het slimme penseel de vormranden herkent, heb je vaak al een nauwkeurig­e selectie. Is er een te grote selectie gemaakt? Tik dan onderin op ‘Mode’ en kies ‘Subtract’. Teken nu het gedeelte in dat je wilt deselecter­en.

Lokken haar

Bij objecten met scherpe randen heb je genoeg aan de Smart Selection Brush Tool. Er zijn ook lastigere randen, zoals dunne lokken haar. Gebruik dan de Refine Selection Tool. Maak de kwast via ‘Width’ wat groter, zet ‘Adjustment’ op ‘Matte’ en veeg met het penseel langs het haar.

Foutjes

Waarschijn­lijk is de selectie na de Refine Selection Tool een stuk preciezer, maar nog niet helemaal goed. Zet ‘Adjustment’ dan op ‘Background’ en teken op de achtergron­d de delen in die nog moeten verdwijnen. Met ‘Foreground’ laat je delen van de persoon terugkomen.

Vrijstaand

Zet ‘Preview’ op Transparan­t’ en controleer of er nog foutjes te bespeuren zijn. Tevreden met je selectie? Zet ‘Output’ op ‘New Layer’ en tik op het vinkje. De persoon op de foto is nu vrijstaand.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands