iCreate (Netherlands)

Creëer je perfecte pro elfoto

-

Je kent het wel: je staat leuk op een foto, maar hij kan er nét niet mee door. Je tanden lijken bijvoorbee­ld wel érg geel, of je huid te wit. En die kraaienpoo­tjes zijn iets te prominent aanwezig op de foto, evenals die rode vlekken op je wang. Met A nity Photo tover je zo’n minder geslaagde foto met een paar handelinge­n om tot een prachtige, profession­ele pro elfoto.

1. Snijd bij

De profielfot­o’s op Facebook zijn vierkant. Tik links op ‘Crop Tool’, druk onderin op ‘Mode’ en kies ‘Custom Ratio’. Zorg dat de getallen van Y en X aan elkaar gelijk zijn en tik op het vinkje.

2. Contrast

Tik in het rechterpan­eel op ‘Adjustment­s Studio’ en kies ‘Brightness / Contrast’. Veeg onderin ‘Contrast’ naar rechts om contrast toe te voegen. Pas eventueel met ‘Brightness’ de helderheid aan.

3. Bruine tint

We maken de huid nu bruiner. Tik boven op de Selections-omgeving en kies ‘Smart Selection Brush Tool’. Zorg dat de juiste laag geselectee­rd is en veeg over het gezicht om de huid te selecteren.

4. Selecteren

Met ‘Width’ pas je de grootte van het penseel aan. Via ‘Mode>Substract’ haal je een gedeelte van je selectie weg; doe dit bij de tanden en ogen. Ga nu naar ‘Adjustment­s>Colour Balance’.

5. Kleurbalan­s

Speel nu met de regelaars. In ons geval hebben we ‘Cyan / Red’ omhoog gebracht en ‘Opacity’ op 70% gezet. Voeg eventueel ook wat ‘Magenta / Green’ toe. Tik op het pijltje naast ‘Shadows’ en doe hetzelfde bij ‘Midtones’ en ‘Highlights’.

6. Tanden bleken

Tijd om de tanden te bleken; selecteer de tanden met de Smart Selection Brush Tool (zie stap 3), ga naar ‘Adjustment­s Studio>White Balance’ en breng ‘Balance’ omlaag.

7. Ogen

Geef wat meer kleur aan de ogen. Selecteer de ogen, ga naar ‘Adjustment­s Studio> Adjustment­s>Colour Balance’ en breng bij blauwe en grijze ogen ‘Yellow / Blue’ omhoog. Bij bruine ogen werkt 'Cyan /Red' beter.

8. Retouchere­n

Tik linksboven op het logo van Affinity voor de Photo-omgeving. Tik op het driehoekje naast ‘Clone Brush Tool’ en kies ‘Inpainting Brush’. Hiermee verwijder je kleine oneffenhed­en.

9. Rimpels en sproeten

Pas de grootte van het retoucheer­penseel aan bij ‘Width’ en veeg over de plekken die je wilt wegwerken, zoals vlekjes, rimpels of sproeten. Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

10. Selectie

Ga naar de Selections-omgeving en pak de Smart Selection Brush Tool. Maak een nauwkeurig­e selectie van de voorgrond. Tip: hoe meer je inzoomt en hoe kleiner de kwast, hoe preciezer je selectie.

11. Achtergron­d vervagen

Nu kun je de achtergron­d vervagen, wat een leuk effect geeft. Druk bovenin op de drie puntjes en kies ‘Invert selection’. Tik op ‘Filter Studio>All Filters>Blurs>Gaussian Bur’ en tik op het vinkje.

12. Lichte ect

Druk boven op de drie puntjes en kies ‘Deselect’. Ga nu naar ‘Filters Studio>All Filters’. Scrol naar beneden en kies ‘Lightning’. Verplaats de lichtbron door het bovenste bolletje te verslepen.

13. Warm

Om de foto nog iets warmer te maken, klikken we naast ‘Ambient’ op ‘Colour’. Verschuif het rechterbol­letje naar lichtoranj­e, zet het linkerboll­etje op een lichtgele kleur en tik op het vinkje.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands