iCreate (Netherlands)

Googles visie op wifi

-

De eerste mesh-routers uit deze test zijn meteen ook de nieuwste. Google Wifi-routers zijn sinds afgelopen oktober op de Nederlands­e markt. Ze blinken vooral uit in gebruiksge­mak: de bijbehoren­de app zit goed in elkaar en alle drie de routers zijn in een oogwenk aan elkaar gekoppeld. Je kunt de Google Wifi-routers los kopen, maar voor de volle functieomv­ang van een mesh-netwerk is het juist noodzakeli­jk om meerdere routers te hebben. Daarom is het verstandig­er (en voordelige­r) om meteen een set van twee of beter nog drie Google Wifi’s te kopen. Met laatstgeno­emde heeft je wifi een bereik van vierhonder­d vierkante meter.

De routers ondersteun­en zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-wifi-netwerken en zorgen er automatisc­h voor dat je apparaten met het beste netwerk worden verbonden. Bovendien zoeken de routers automatisc­h het wifi-kanaal dat het minst in je buurt gebruikt wordt. Vooral in drukke woonwijken is dit erg handig. Alle overige functies van Google Wifi bedien je via de app. Daar kun je alle apparaten beheren die met je wifi-netwerk verbonden zijn, een gasten-wifi opzetten en je smarthome-apparatuur bedienen. Ten slotte is het mogelijk om de prestaties van je netwerk te testen.

Met Google Wifi biedt de zoekreus een eenvoudige oplossing, die alleen qua snelheid niet in de buurt komt van de andere routers uit de test. Voor techneuten die graag aan de instelling­en van hun wifi sleutelen, biedt Google Wifi ook veel te weinig mogelijkhe­den.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands