iCreate (Netherlands)

Veruit de goedkoopst­e

-

Het laatste mesh-systeem in ons rijtje is de TP- Link Deco M5. De naam verraadt het al: ook hier heeft het design veel aandacht gekregen. De kleine witte ijshockeyp­ucks zijn net zo mooi en onopvallen­d als de overige routers uit deze test. Ook de eerste configurat­ie gaat net zo eenvoudig als bij de andere. Je installeer­t een app op je iPhone en die leidt je vervolgens nauwkeurig door de stappen.

Net als de Google Wifi en in tegenstell­ing tot de Linksys en Asus gebruikt de TP- Link Deco slechts twee wifi-frequentie­s, de interne communicat­ie tussen de routertjes verloopt dus via hetzelfde netwerk als het internetve­rkeer. Volgens de gangbare theorieën zou dit het netwerk vertragen omdat er dus bandbreedt­e verloren gaat voor de communicat­ie tussen de knooppunte­n. Het Deco-systeem laat zien dat dit niet per definitie waar is. In onze test was het systeem namelijk het snelst van allemaal.

Daarnaast krijg je bij de Deco een uitgebreid beveiligin­gspakket. Dankzij TP- Link HomeCare is je thuisnetwe­rk ten eerste beveiligd met antivirus van Trend Micro (net als de Asus Lyra). Die beschermt niet alleen je Macs en iOS-apparaten, maar ook al je smarthome- gadgets en IoT-apparaten. Ten tweede bevat de Deco krachtige gereedscha­ppen om ouderlijk toezicht voor je kinderen in te stellen. Zo kun je bepaalde websites blokkeren en zelfs gebruiksti­jden voor je kinderen instellen – allemaal via de handige app. Tot slot bevat de TP- Link Deco ondersteun­ing voor Amazon Alexa (net als de Linksys Velop) en voor huisautoma­tiseringsd­ienst IFTTT.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands