iCreate (Netherlands)

Lyrisch over Asus Lyra

-

De Asus Lyra is een oude bekende. In iCreate 93 (pagina 90) schreven we al eens over dit mesh-systeem. We zijn met name onder de indruk van het mooie design en de eenvoudige configurat­ie. Zo hebben de Lyra’s geen uitstekend­e antennes en maken ze ook geen bovengemid­deld gebruik van ledjes. Voor de eerste configurat­ie heb je niet eens een computer nodig. Sluit een van de Lyra’s aan op je huidige modem of router (waar het internet binnenkomt) en installeer de bijbehoren­de Lyra-app op je iPhone. De app ziet de aangeslote­n Lyra en laat je een nieuw wifi-netwerk aanmaken. Vervolgens maak je daarmee verbinding en voeg je de andere Lyra’s via de app toe aan dat netwerk.

Net als de Linksys Velop maakt de Lyra gebruik van drie verschille­nde frequentie­s: een 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerk om je wifi te verspreide­n en een aanvullend 5 GHz-netwerk voor de interne communicat­ie. Het systeem behaalt hiermee nog hogere snelheden dan de duurdere Linksys Velop.

Volgens Asus is één module voldoende voor 120 vierkante meter, een set van twee haalt 270 vierkante meter en drie stuks zijn zelfs goed voor 360 vierkante meter. Ook interessan­t is een extra beveiligin­gslaag Airprotect­ion die samen met antivirus-fabrikant Trend Micro werd ontwikkeld. Deze dienst is gratis en moet je netwerk voor eens en altijd beschermen tegen kwaadaardi­ge websites, aanvallen via internet en andere virussen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands