iCreate (Netherlands)

GeMac’er over het weer

- Daan Jeuken djeuken@fnl.nl

Hebben jullie ook zo genoten van de zomer? Ik ben (nog) niet eens op vakantie geweest, maar heb toch maandenlan­g een vakantiege­voel gehad. Elke avond buiten eten en blijven zitten tot (veel te ver na) bedtijd. Heerlijk. En ja, ik maak me ook zorgen om de klimatolog­ische oorzaak ervan. Ja, ik houd mijn hart vast voor de zomers van de komende decennia. Ja, ik voelde me elke keer schuldig als ik kostbaar drink water over mijn dorstig gazon en bloemenper­kje stond te gieten. Ja, ik heb de offerte-aanvragen voor zonnepanel­en inmiddels uitstaan. Maar ik heb er stiekem ook wel van genoten.

Wie iets minder blij was met de zomertijd, is mijn MacBook. Die moet zich hopeloos verwaarloo­sd hebben gevoeld. Ik weet niet of jullie het gevoel delen, maar ik had met die Corona op de loungebank liggend net even wat minder zin in fotobewerk­ing en videomonta­ge. De creativite­it stond op een laag pitje.

Gelukkig voor mijn Mac is in ons (huidige) klimaat alles tijdelijk. Net als ik de zomer beu begin te worden, komt de regen weer terug. En in zijn kielzog zullen de hagel en windstoten ook wel weer volgen. Dus kruipen we stilaan naar binnen en is er weer tijd om de Mac wat liefde te geven.

Daarom gaan we in deze iCreate terug naar de Mac. Mojave komt eind september licht in de herfstduis­ternis brengen, dus is dit het moment om je Mac hier fysiek en mentaal op voor te bereiden. Hoe je dat doet? Dat leggen we in deze uitgave uit. Je Mac zal je dankbaar zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands