iCreate (Netherlands)

Tips van de redactie

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Macs en iOS-apparaten. Zo kennen we vele foe es en handigheid­jes. Die willen we graag delen.

-

De redacteure­n van iCreate delen hun favoriete tips voor je Apple-apparaten.

Schakel de Portret-modus naderhand uit

De Portret-modus van de iPhone 7/8 Plus en X heeft al bij veel mensen prachtige foto’s opgeleverd. De camera focust op het hoofdportr­et, berekent wat de achtergron­d is, en maakt die wazig. Het e ect pakt bijna altijd mooi uit, maar soms zou je toch die achtergron­d wel willen zien. Gelukkig kun je de Portret-stand dan naderhand nog uitzetten. Open het plaatje in Foto’s en tik rechtsbove­n op ‘ Wijzig’. Middenbove­n verschijnt het gele blokje ‘Portret’; tik hierop en de modus wordt uitgeschak­eld. Je ziet zo tevens in één oogopslag wat de functie precies heeft gedaan. Via dezelfde knop schakel je het e ect weer in. Tik op ‘Gereed’ om de niet-portretfot­o te bewaren, of op ‘Annuleer’ om toch die vage achtergron­d te behouden.

Geef een telefoonnu­mmer heel groot weer

Een best wel handige optie in de app Contacten op de Mac: geef een telefoonnu­mmer groot weer. En met groot, bedoelen we ook echt GROOT. Handig als iemand vanaf een afstand het nummer even wil noteren, of gewoon, als je het moet bellen met je vaste telefoon. Dat zal, zeker op de werkvloer, nog regelmatig voorkomen. Klik op het woord voor het nummer en dan op ‘Geef vergroot weer’. En bam, daar staat het dan, in vol ornaat, dwars over je scherm. In Rekenmachi­ne werkt het ook. Activeer eerst de RPNmodus via Cmd+R en Ctrlklik dan op de cijfers in het display en kies ‘ Vergrote weergave’.

Verminder je Spotifydat­averbruik

Spotify is constant bezig met het verbeteren van de app en de laatste tijd zijn er daarom weer wat handige nieuwe instelling­en bij gekomen, waaronder een optie om je dataverbru­ik binnen de perken te houden. Stream je veel muziek, dan kan het zomaar gebeuren dat je je databundel opeens voor een groot deel verbruikt hebt. Muziek thuis downloaden voor o ine gebruik is een optie om te besparen, maar nu kun je uit voorzorg ook de functie Data Saver instellen. Daarmee is de kwaliteit van de audio weliswaar iets minder, maar je verbruikt wel tot 75 procent minder data. Inschakele­n doe je via ‘Bibliothee­k>Instelling­en (het tandwiel rechtsbove­n)>Data Saver’.

Buitenshui­s internette­n met je iPad zonder Cellular

Veel mensen die een iPad willen aanscha en twijfelen: moet je gaan voor een iPad mét, of zonder Cellular? De Cellular-versie kan verbinding maken met het 3G of 4G-netwerk, maar is wel zo’n 150 euro duurder. Bij een iPad zonder Cellular ben je afhankelij­k van wi om op internet te kunnen. Maar dat betekent niet dat je per de nitie o ine bent zodra je de voordeur achter je dichtslaat en buiten het bereik van wi bent. Er is namelijk een handige omweg: de databundel van je iPhone! Ben je met hetzelfde Apple ID op beide apparaten aangemeld, dan verschijnt je iPhone automatisc­h bij de beschikbar­e wi -netwerken. Is dat niet het geval? Open dan op je iPhone de app Instelling­en, tik op ‘Persoonlij­ke hotspot’ en activeer de bovenste schuifknop. Hieronder vind je het wachtwoord van je hotspot. Ga nu op je iPad naar ‘Instelling­en>Wi ’, tik op de naam van je gedeelde netwerk en voer het wachtwoord in. Je kunt nu het internet op,

zonder dat daar wi bij komt kijken.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands