iCreate (Netherlands)

Transcend JetDrive 825

-

Sporten en muziek zijn een geweldige combinatie. Maar tussen de tnessers en hardlopers moesten watersport­ers het doen met het geluid van klotsend water in de oren. JBL heeft met de Endurance Dive een koptelefoo­n ontwikkeld die alle elementen moet doorstaan.

Over het concept van de Dive is goed nagedacht. Je stopt en draait de oortjes stevig in je gehoorgang en dankzij de stugge oorhaken hoef je je geen zorgen te maken over uitvallend­e dopjes, hoe wild je borstcrawl ook is. Om de muziek te bedienen bevat het rechterdop­je touchbedie­ning; die is even wennen, maar werkt prima – al heb je bij het zwemmen eigenlijk geen handen vrij. Zorg dus van tevoren maar voor een goede afspeellij­st. Die kun je via bluetooth afspelen van je iPhone of Watch, maar omdat je tijdens je triatlon de telefoon liever thuislaat, én omdat bluetooth in het water niet heel goed werkt, bevat de Dive ook 1 GB intern geheugen. De accu houdt het acht uur vol – voor de traditione­le triatlon misschien net te weinig, voor de meeste sporters ruim voldoende.

De Dive oogt niet superhip – dat steekt toch maar af bij je rood aangelopen zweethoofd – maar voldoet voor het doel. De geluidskwa­liteit verrast in positieve zin. Hij klinkt hartstikke lekker, goed in balans met een fijne dikke bas die je vooruit stuwt. Dat maakt hem in één klap multifunct­ioneel. Want plof je uithijgend in het gras, dan mag de muziek lekker doorgaan. Idem dito als je daarna onder de douche stapt. Daar word je echter wel gek van de bediening, want het spetterend­e water wil de muziek nog wel eens pauzeren of skippen. En gek genoeg ligt daar de enige zwakte van de Dive. Er zijn meerdere zwemmers die juist klagen over het gebruik met zwemmen – het geluid valt na een paar minuten weg in een oor, klinkt ver weg, of er komt ondanks de verschille­nde formaten oordopjes toch water in het oor. Blijft toch een moeilijke combinatie, water en elektronic­a. (Daan Jeuken)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands