iCreate (Netherlands)

AR signal master

-

Zou je de game met deze gek vertaalde titel ooit gedownload hebben als wij je er niet op hadden gewezen? Waarschijn­lijk niet. En ook wij moeten toegeven: de rest van de vertaling van het spel is net zo slecht als de titel. Het scheelt dat er nauwelijks tekst nodig is om de game te begrijpen. Het verhaal? Je bent een jongen die graag op zijn mobiele spelconsol­e zit te gamen. Je moeder vindt echter dat je te veel speelt en verstopt de spelconsol­e de volgende dag. Dus wat doe je om weer te gamen? Je gaat op zoek.

Verborgen spel door moeder 3 heeft daarbij veel weg van de op dit moment in Nederland zo populaire Escape Rooms. Alleen moet je in plaats van een sleutel dus die console vinden. Op weg daarnaarto­e los je een hoop simpele tot supermoeil­ijke (en soms supervreem­de) puzzels op. Het begint nog relatief eenvoudig. In de eerste levels ligt de spelconsol­e bijvoorbee­ld verstopt op het bovenste rek van een kast. Als kleine jongen heb je geen kans om daarbij te kunnen, dus zoek je eerst een aantal boeken, stapel je die op elkaar en grijp je de Game Boy. Maar probeer later maar eens te achterhale­n hoe je met behulp van een stier, je opa en een wasmachine de spelconsol­e terugvindt. Daarbij mag je nooit te enthousias­t op alles in de kamer tikken, want voor je het weet heb je per ongeluk je moeder gevonden en dat staat gelijk aan een ‘game over’. Naast haar zijn er altijd weer andere valkuilen, maar met een beetje logisch nadenken is het allemaal wel te doen.

De grafische stijl past goed bij de Japanse setting, in lijn met de wat oudere manga-stripverha­len en animefilmp­jes. Heb je de gratis game uitgespeel­d, dan kun je overigens meteen verder met deel 1 en 2. Maar let op: niet te veel gamen, anders verstopt je moeder (of partner) je iPhone nog. (Sven Lamers)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands