iCreate (Netherlands)

Groep-FaceTime laat op zich wachten

Functie niet klaar voor eerste versies iOS 12 en Mojave.

-

Het was een van de functies die Apple uitgebreid had besproken tijdens de WWDC-keynote: in iOS 12 en macOS Mojave kun je met 32 mensen tegelijk facetimen. Maar naarmate de bèta’s elkaar opvolgden, en de functie steeds niet werkte, heeft Apple de knoop doorgehakt: groep- FaceTime is geschrapt uit de eerste versie van iOS 12 en macOS Mojave.

Dat Apple reeds gepresente­erde functies uitstelt, is niet bijzonder. Het gebeurde eerder al bijvoorbee­ld met Berichten in iCloud (gepresente­erd voor iOS 10, release in 11.4) en AirPlay 2 (gepresente­erd voor iOS 11, release in 11.4). Op zich vinden we het een verstandig­e keuze van Apple. Beter wachten met een functie tot die helemaal perfect werkt, dan hem halsoverko­p en vol bugs lanceren om die september- deadline maar te halen.

De andere functies die Apple voor FaceTime gepresente­erd heeft, zoals jezelf tijdens een gesprek omtoveren tot een animoji, zullen nog wel in de uiteindeli­jke release zitten. Deze zijn al onderdeel van de huidige bèta’s. functie van FaceTime was echter de manier waarop de verschille­nde videobeeld­en werden weergegeve­n. Maak je veel lawaai of beweeg je heel veel, dan wordt je videobeeld bij de andere gebruikers groter. Ben je daarentege­n even weggelopen en gebeurt er niets, dan wordt je beeld verkleind. Overigens is het sinds kort ook met WhatsApp mogelijk om te groepsbell­en, met maximaal vier personen.

Dat Apple reeds gepresente­erde functies uitstelt, is niet bijzonder.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands