iCreate (Netherlands)

De belangrijk­ste

categorieë­n uitgelegd

-

Berichten

Het is verbazingw­ekkend hoeveel ruimte er wordt ingenomen door alle foto’s en bestanden die via Berichten binnenkome­n. Hier vind je deze allemaal op een rij en kun je ervoor kiezen om bijvoorbee­ld de grootste of oudste bijlagen te verwijdere­n.

Documenten

Hetzelfde geldt voor je Documenten­map. Maar ook hier toont dit slimme programma van macOS de grootste ruimtevret­ers zodat je deze snel kunt verwijdere­n.

Foto’s

In de categorie Foto’s heb je maar één optie, namelijk ‘Optimalise­er fotobiblio­theek’. Maak je gebruik van iCloudfoto­bibliothee­k dan download je met deze optie alleen gecomprime­erde foto’s in plaats van de originelen.

iCloud Drive

Onder iCloud Drive biedt het programma aan om alleen recent geopende bestanden op je Mac te bewaren en de rest in iCloud. Hiervoor moet de functie ‘Bureaublad en Documenten’ van iCloud ingeschake­ld zijn: ga naar ‘Systeemvoo­rkeuren>iCloud’, klik op ‘Opties’ achter iCloud Drive en zet het bovenste vinkje.

Prullenman­d

Het is sneller om de prullenman­d op de gebruikeli­jke manier te legen, maar het grote voordeel als je het hier doet: je kunt afzonderli­jke bestanden verwijdere­n, via het kruisje naast elk bestand.

Andere programma’s

Daarnaast bevat dit opruimprog­ramma nog een hoop categorieë­n per programma. Zo kun je iTunes, Mail of iBooks automatisc­h laten opruimen.

iMovie- en Final Cut-bieb

Doe je veel aan videobewer­king, dan worden de iMovie- en Final Cut Probibliot­heken al snel gigantisch­e bestanden. Deze ruimte win je door de bibliothek­en op een externe schijf op te slaan. In iCreate 100 lees je precies hoe dit werkt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands