iCreate (Netherlands)

Agenda – A new take on notes

Wat zet jij op de agenda?

-

Apple liet dit jaar een Nederlands­e app in de prijzen vallen en daar mogen we best wel chauvinist­isch trots op zijn. Agenda is gemaakt door de Amsterdams­e ontwikkela­ar Momenta, die pas twee jaar geleden is ontstaan. Agenda is hun allereerst­e app en dus direct een schot in de roos. Eerlijkhei­d gebiedt te zeggen dat de verschille­nde Momenta- ontwikkela­ars bepaald niet nieuw zijn in de wereld van apps, en zelfs niet in de wereld van de Apple Design Awards.

Agenda is een superhandi­ge notitie-app voor je Mac, iPhone en iPad. Heb je deze app een tijdje in gebruik, dan doet Apple’s eigen app Notities opeens onoverzich­telijk en misschien iets te basaal aan. Dat komt doordat Agenda een combinatie is van een uitgebreid notitieboe­k en – je raadt het al – een agenda. Dat maakt dat je gemakkelij­k kunt tijdreizen door al je notities heen. De app geeft een heel compleet plaatje van al je schrijfsel­s uit het heden en het verleden, maar ook je notities voor de toekomst leg je hierin al vast. De notities onderling kun je gemakkelij­k onderbreng­en in verschille­nde projecten, maar ook weer koppelen door middel van namen en steekwoord­en. De echt belangrijk­e aantekenin­gen die je zeker nooit uit het oog wilt verliezen, zet je gewoon ‘op de agenda’!

Wat voor ons zuinige Nederlande­rs misschien ook interessan­t is, is dat je deze zeer uitgebreid­e en met zorg ontwikkeld­e app gratis kunt downloaden. ‘Je kunt het gratis gebruiken, voor altijd’, belooft de ontwikkela­ar optimistis­ch op de website. Wel zijn er bepaalde Premium-functies om je op te abonneren. Het gaat bijvoorbee­ld om het opslaan van zoekopdrac­hten en het verwijdere­n van een watermerkj­e hier en daar. Kortom, functies die niet boven aan de agenda staan.

 ??  ?? Mac, iPhone en iPad | Gratis Ontwikkela­ar: Momenta uit Nederland Categorie: Productivi­teit
Mac, iPhone en iPad | Gratis Ontwikkela­ar: Momenta uit Nederland Categorie: Productivi­teit

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands