iCreate (Netherlands)

Florence

Het oude verhaal in een fantastisc­h nieuw jasje.

-

Florence is de eerste app uit de categorie games die we hier bespreken, maar eigenlijk is dit helemaal geen game. Misschien dekt ‘graphic novel’ de lading beter. Maar een graphic novel bevat tekst en dit verhaal wordt bijna zonder woorden verteld. Wat is het dan? Een bewegend kunstwerk? In ieder geval een klassiek boy meets girl-verhaal waarbij je, ondanks dat je er in een uurtje doorheen bent, de nodige tissues kunt gebruiken.

Florence Yeoh, de 25-jarige hoofdperso­on van het verhaal, leidt een heel gemiddeld leven. Op een doordeweek­se ochtend begint om 7:00 uur haar wekker te rammelen. Nog even snoozen, vlug het hele ochtendrit­ueel en dan snel op pad. In het openbaar vervoer deelt ze wat hartjes uit op social media en dat is eigenlijk het kleurrijks­te moment van de dag. Op kantoor doet ze iets onnavolgba­ars met getalletje­s – Florence zou de app Calzy van de vorige pagina heel goed kunnen gebruiken. Dagelijks belt haar overbezorg­de moeder nog even op. Het maakt eigenlijk niet uit wat je tegen haar zegt, ze luistert toch niet. ’s Avonds nog even Netflixen met het bord op schoot en de dag is weer voorbij.

Gelukkig komt er al vrij snel veranderin­g in die benauwende sleur van ‘eat, sleep, work, repeat’. Het is niet voor niets dat deze app op Valentijns­dag zijn debuut maakte in de App Store: Florence komt een cellist tegen, Krish, en ze valt niet alleen voor zijn muziek. We gaan de plotwendin­gen hier natuurlijk niet voor je uit de doeken doen, wel laten we je zien op welke manieren je zoal door het interactie­ve verhaal beweegt. Om van de ene naar de andere scène te komen, moet je kleine puzzeltjes oplossen. Het is allemaal zo subtiel en intuïtief dat je niet eens in de gaten hebt dat je het verhaal zelf in gang zet.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands