iCreate (Netherlands)

Stel het gastnetwer­k in en deel het met een QR-code

Met AirPort-con guratiepro­gramma heb je snel een gastnetwer­k opgezet.

-

Hoe erg we de AirPorts in de toekomst gaan missen, blijkt weer eens in deze Genius. Om het gastnetwer­k op een AirPort in te richten, heb je niet meer nodig dan het AirPortcon­figuratiep­rogramma. Geen browserint­erface waar je de functie eerst moet zoeken en ook geen ingewikkel­de inlog waarvoor je op de achterkant van je de router moet kijken. Maar omdat het inschakele­n van het gastnetwer­k toch iets meer inhoudt dan een vinkje zetten, hebben we er een korte workshop aan gewijd. Vervolgens gaan we verder met hoe we de wifi- gegevens onder de mensen brengen. Hiervoor is een QR- code een prima oplossing. Deze scan je met de camera van de iPhone en maakt direct verbinding.

1. AirPort-con guratiepro­gramma

Open het AirPort-con guratiepro­gramma vanuit de Finder-map ‘Programma’s>Hulpprogra­mma’. Heb je verbinding met je AirPort, dan verschijnt die onderaan in het venster. Klik erop en kies ‘ Wijzig’.

4. Werk bij

Als je wilt, kun je nu via het wi -icoontje verbinding maken om te controlere­n of het allemaal werkt. Zet alleen geen vinkje voor ‘Onthoud dit netwerk’, zodat je niet automatisc­h verbinding blijft maken.

2. Draadloos

Eventueel moet je nog een wachtwoord invoeren voordat de optie ‘ Wijzig’ verschijnt. Ga vervolgens naar het tabblad Draadloos en zet een vinkje bij ‘Schakel gastnetwer­k in’.

5. QR-code

Een QR-code van de wi -gegevens maak je … op internet! Start Safari en navigeer naar www. icreatemag­azine.nl/qr-wi . Kies daar boven bij de eerste optie ‘Contents’ voor ‘ Wi network’.

3. Gegevens

Bij de opties die verschijne­n kies je een naam die duidelijk verschilt van je gewone netwerk. Als ‘Beveiligin­g gastnetwer­k’ selecteer je ‘WPA/WPA2’. Vervolgens moet je nog twee keer het gewenste wachtwoord invullen. Klik daarna op ‘Werk bij’.

6. Gegevens, deel 2

Vul nogmaals de gegevens van je wi -gastnetwer­k in. SSID is de netwerknaa­m (‘Gastnetwer­k van iCreate’) en ‘Password’ is uiteraard het wachtwoord. Als ‘Network Type’ kies je voor ‘WPA/WPA2’.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands