iCreate (Netherlands)

Stream de muziek naar je AirPlay 2-speakers

-

Als fabrikante­n AirPlay 2 ondersteun­en, zullen ze dat met een software-update doorvoeren. Zorg dus dat je via de app van de speakers (zoals de Sonos-app) de speakers up-to-date houdt. Daarna verschijne­n ze automatisc­h als AirPlay 2-apparaat.

1. AirPlay-knop

Start zoals vertrouwd een lekker nummer in de Muziek-app op je iPhone of iPad. Tik vervolgens op de AirPlaykno­p, in het midden onder de volumebalk.

2. Beschikbar­e speakers

In het venster staan alle speakers die AirPlay ondersteun­en, die met een bolletje erachter kunnen AirPlay 2’en. Tik op een bolletje en de muziek schalt door die speaker.

3. Meer!

Wil je de muziek op meer plaatsen in je huis? Geen probleem. Zet gewoon nog een vinkje en je hoort de muziek daar ook. Er verschijne­n individuel­e volumeschu­i es, voor de perfecte controle.

4. AirPlay 1

De AirPlay 1-apparaten staan ook in de lijst, maar dan zonder aankruisva­kje. Tik op zo’n speaker en de muziek gaat daarheen. Hij stopt dan op de andere speakers.

5. Andere kamer

Wat nu als je in verschille­nde kamers verschille­nde muziek wilt afspelen? Dat kan vanaf hetzelfde apparaat, maar alleen als je Apple Music hebt. Vink één speaker aan en de ander verschijnt eronder als apart blokje.

6. Nu niet afgespeeld

Tik op de speaker en hij wordt geactiveer­d, met als mededeling ‘ Wordt nu niet afgespeeld’. Tik hierop en de Muziek-app opent opnieuw, met de (nog lege) afspeelwee­rgave. Veeg die omlaag en kies wat je wilt horen.

7. Via ander apparaat

Wil je zonder Apple Music op verschille­nde speakers andere muziek afspelen? Dan heb je een tweede apparaat (iPhone, iPad, iPod touch of Mac) nodig. Kies de speaker die nog stil is en zet wat lekkers op.

8. Kiezen

Je bedient nu alle speakers via het AirPlay-icoontje in de Muziek-app. Sneller kan het via het Bedienings­paneel: tik op de blauwe gol es rechtsbove­n de muziek-knop. Het allersnels­t is de AirPlaykno­p op het vergrendel­scherm.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands