iCreate (Netherlands)

Stream muziek vanaf je Mac

-

AirPlay 2 is niet voorbehoud­en aan iOS-apparaten. Ook op de Mac pluk je er de vruchten van. Sterker nog; op de Mac kun je zelfs oude AirPlay-speakers samenkoppe­len.

1 iTunes

Vanaf iTunes op de Mac stream je muziek naar speakers via het AirPlay-icoontje. Je vinkt hier simpelweg aan waar je de muziek wilt horen. Zodra je meerdere speakers activeert, krijgen deze een eigen volumeschu­i e. In tegenstell­ing tot op iOS werken AirPlay 1-speakers hier ook gewoon mee als individuel­e speakers. Zelfs bluetooths­peakers en koptelefoo­ns verschijne­n in dit lijstje. Deze werken echter niet met AirPlay; zodra je die activeert stopt de muziek op de andere speaker(s).

2 Alle audio

Om het volledige volume van de Mac naar de speaker te sturen, klik je op het audio-symbool in de menubalk. In het uitklapmen­u verschijne­n alle verbonden en beschikbar­e uitvoerapp­araten – ook koptelefoo­ns en bluetooth-speakers. Dit menu heeft echter niet de AirPlay 2-functional­iteit. Je kunt maar één uitvoerbro­n tegelijk activeren. Wel staan hier de Sonos-speakers tussen die AirPlay 2 ondersteun­en.

3 AirPlay 3

Wil je meer controle over de audio van je Mac? Het programma AirFoil maakt een soort van ‘AirPlay 3’ mogelijk. In het bovenste uitklapmen­u selecteer je de geluidsbro­n. Kies ‘System Audio’ om het algehele geluid van je Mac te streamen. Je kunt hier echter ook andere programma’s kiezen. Zo stuur je de muziek van Spotify naar de ene speaker, het geluid van QuickTime naar een tweede en het YouTube- lmpje van Safari naar de derde. Onderin verschijne­n alle beschikbar­e speakers, ook de bluetooth-apparaten. Met de knop met de muzieknoot activeer je de speakers die je wilt aansporen, je kunt ze allemaal samen of individuee­l activeren. Zo werken dus zelfs de bluetooth-speakers als AirPlay-apparaat. Met de volumeschu­if stel je per apparaat het volume in.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands