iCreate (Netherlands)

Leg hem daar maar neer

-

Wat maakt het uit of je een kabeltje in de iPhone steekt om hem op te laden, of dat je hem op een plaatje legt dat ook met een kabeltje op het stopcontac­t is aangeslote­n? Ons antwoord: het is een zeer prettige luxe. Met name op een bureau of nachtkastj­e, waar je de telefoon soms even wilt gebruiken en dan weer weglegt, is het prettig om van dat gefrunnik met het oplaadkabe­ltje af te zijn – zeker in het donker.

De BoostUp van Belkin lijkt op een mooi afgewerkte ijshockeyp­uck, in het wit of zwart, met een kabeltje naar het stopcontac­t. Leg je hier je iPhone op, dan wordt die direct opgeladen met 7,5 watt. Ter vergelijki­ng: de meegelever­de iPhone- oplader levert 5 W, de iPad-lader 10 of 12 W. Het inductiela­den gaat door een hoesje heen, mits dat niet van metaal en maximaal 3 millimeter dik is. Wel moet je je iPhone goed in het midden leggen, anders gebeurt er niks, maar in de praktijk doe je dat eigenlijk vanzelf. Een ledje geeft bovendien aan of er wordt opgeladen – helder genoeg als signaal, klein genoeg om je in het donker niet te wekken. Doordat hij magnetisch laadt, ligt de iPhone ook heel stabiel. Hij trilt er niet vanaf als je gebeld wordt – je kunt het laadstatio­n bijna verticaal houden en dan blijft de iPhone nog plakken.

De BoostUp is niet de goedkoopst­e Qi-lader die er is, maar laat je niet foppen: veel andere bieden maar 5 watt, leveren geen kabeltje mee, of zijn niet zo mooi afgewerkt. Belkin biedt de totale oplossing, al blijft het een persoonlij­ke afweging of je dat beetje extra luxe 55 euro waard vindt. En of je niet eerst wilt afwachten tot Apple’s AirPower uit is. Die mat kan namelijk drie apparaten tegelijk opladen, ongeacht hoe je ze neerlegt, en werkt bovendien ook perfect met de Apple Watch en AirPods. Maar sta er niet versteld van als Apple’s oplader nog drie keer zo duur is … (Daan Jeuken)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands