iCreate (Netherlands)

Check je wi in augmented reality

-

Over het wifi-bereik in je huis weet je meestal maar twee dingen: hier doet-ie het perfect en daar valt de verbinding weg. Wil je het wat genuanceer­der weten, dan kom je met je iPhone niet heel ver. Uiteraard kun je op de hoeveelhei­d wifi-balkjes blijven letten, maar echt nauwkeurig­e gegevens krijg je daarmee ook niet. Bovendien zou je op een papiertje of in Notities moeten bijhouden hoe goed je ontvangst nu op de verschille­nde plekken is. Allemaal niet echt handig. Gelukkig zijn er apps waarmee je je wifi kunt meten. Een van de coolste en meest praktische is AR signal master.

De afkorting AR geeft het al aan, het gaat hierbij om een augmented reality-app. Hoe goed de wifi in je huis is, geeft de app op twee manieren weer. Bovenin zie je met welk netwerk je verbonden bent, daaronder zie je de signaalste­rke in de eenheid dBm. Door op de plus-knop rechtsonde­r te tikken, voeg je meetpunten toe in de AR-wereld die je later terug kunt kijken. In de alternatie­ve weergave zie je een driedimens­ionaal raster waarop een poppetje (dat ben jij) loopt. Je route in je huis wordt bijgehoude­n met een gekleurde lijn. Groen betekent goede wifi, rood is slecht. Heb je de app alle hoeken van je huis laten zien, dan zie je exact waar de wifi goed en slecht is. Op basis daarvan kun je de positie van je router aanpassen of eventueel op zoek gaan naar alternatie­ve oplossinge­n, zoals mesh-routers.

Er zit ook nog een in-app aankoop in AR signal master. Betaal je € 2,29, dan zie je naast de signaalste­rkte ook de daadwerkel­ijke internetsn­elheid op verschille­nde plekken in je huis. Handig voor wat ingewikkel­dere testscenar­io’s en zeker een nuttige toevoeging. Voor de meeste mensen zal de standaardv­ersie echter ruimschoot­s voldoen. (Sven Lamers)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands