iCreate (Netherlands)

Beperk de tijd die je achter je scherm zit

Benut de opties van Schermtijd en voorkom (of genees) verslaving aan je iPhone en iPad!

-

We ontvangen een overvloed aan notificati­es en het is vaak bijzonder lastig om onze iPhone weg te leggen. Schermtijd, een nieuwe functie van iOS 12, moet ons beschermen tegen deze verleiding­en. Met Schermtijd zie je hoeveel tijd je besteedt aan je iPhone en iPad. Je ziet bijvoorbee­ld hoeveel uren je doorbrengt op social media of hoelang je je apparaat na bedtijd hebt gebruikt. Het zijn confronter­ende cijfers die je stimuleren om eindelijk iets aan je overmatig iPhone- gebruik te doen. En om dit te realiseren, geeft de functie je allerlei handige opties. Bepaal bijvoorbee­ld hoeveel tijd je per dag mag besteden aan Facebook, of stel in dat je je iPhone na half elf ‘s avonds niet meer mag gebruiken. Óf je gebruikt Schermtijd om de iPhone- of iPad-verslaving van je kinderen tegen te gaan – want dat kan dus ook!

1. Schermtijd

Open de app Instelling­en en tik op Schermtijd en ‘Ga door’. Geef aan of deze iPhone van jezelf is of van je kind – je krijgt dan meer opties. Wij kiezen voor ‘Dit is mijn iPhone’.

2. Startscher­m

Tik nu op de naam van je iPhone. Het startscher­m geeft je statistiek­en van de huidige dag, zoals de schermtijd en het verschil met het gemiddelde.

3. Meer statistiek­en

Tik op de statistiek­en voor meer cijfers. Per app zie je hoelang je hem die dag of week hebt gebruikt, hoe vaak je je iPhone oppakt en waar je de meeste meldingen van krijgt.

4. Limieten

Loopt het uit de hand met een app? Tik op de app en kies ‘ Voeg limiet toe’. Bepaal een limiet, stel bij ‘Pas dagen aan’ in voor welke dagen dit geldt en tik op ‘ Voeg toe’.

5. Apparaatvr­ije tijd

Voorkom dat je je iPhone gebruikt als je moet slapen: tik vanuit het startscher­m op ‘Apparaatvr­ije tijd’, zet de schakelaar op groen en stel een start- en eindtijd voor je iPhonevrij­e tijd in.

6. Wit scherm

Applimiet bereikt of gaat je apparaatvr­ije tijd in? Je ontvangt geen meldingen en als je een app opent, krijg je dit witte scherm. Als het noodzakeli­jk is, kun je het scherm negeren.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands