iCreate (Netherlands)

Meet de wereld met de app Meten

Past die nieuwe kast in je huiskamer? Meten is weten!

-

Apple is al een tijdje bezig met om een nieuwe techniek in iOS te integreren. Met Augmented Reality, afgekort AR, laat je de digtale wereld op je iOS-apparaat samensmelt­en met de echte wereld. Meubels van de Ikea duiken als 3D- objecten op het scherm van de iPad op en onderweg vang je in Pokémon GO op de iPhone kleine beestjes in de tuin van je buurman.

In iOS 12 is AR nog verder verbeterd en heeft Apple zelf een app in iOS gebouwd die gebruikmaa­kt van de techniek. Met Meten meet je de wereld om je heen. Hoe lang is die muur in je huis- kamer eigenlijk en past daar wel die nieuwe kast? Met Meten heb je het zo gemeten. Daarnaast meet je met de app ook of iets (een schilderij of bureau) helemaal waterpas staat. Meten wordt van meet af aan een succes, denken we.

1. Kalibreren

Open de app Meten. Hoogstwaar­schijnlijk geeft de app aan dat-ie nog gekalibree­rd moet worden. Dat doe je door gewoon een beetje met je iPhone te zwaaien.

2. Meten …

Vervolgens kun je gaan meten. Wijs met de camera naar een hoek van iets dat je wilt meten en tik op de plusknop onderin om een beginpunt toe te voegen.

3. … is weten

Wijs met de camera naar de volgende hoek en druk weer op de plus-knop om een eindpunt toe te voegen. Al tijdens het aanwijzen zie je de lengte veranderen.

4. Nog meer punten

Is het je opgevallen? Meten plaatst de punten altijd netjes op de hoek van een voorwerp, je hoeft dus niet supernauwk­eurig te zijn. Voeg nog een extra meetpunt toe.

5. Details en foto

Tik je op een gemeten lengte, dan krijg je die in centimeter en inch voorgescho­teld. Vanaf dat menu kun je deze kopiëren. Of je maakt er een foto van via de knop rechtsonde­r.

6. Niveau

Naast het meetlint vind je via het tweede tabblad ‘Niveau’ een waterpas. Leg of zet je iPhone op een voorwerp; het scherm wordt groen en je iPhone trilt eventjes als het recht staat.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands