iCreate (Netherlands)

Automatise­er taken met Opdrachten

Laat een reeks taken automatisc­h uitvoeren met één commando.

-

Een tijd geleden nam Apple de ingenieuze app Workflow over. Inmiddels is Workflow ingebed in iOS 12, in de app Opdrachten. Je kunt hiermee opdrachten­reeksen automatisc­h uit laten voeren. Van ultrabasaa­l tot zeer complex. Een voorbeeld? Zeg ‘Ik kom eraan’, en de app berekent aan de hand van je locatie hoeveel reistijd je hebt en stuurt je partner een berichtje waarin staat hoe laat je thuis bent. Zet de piepers maar vast op het vuur! Of laat Opdrachten bedrijven in de buurt vinden of het liedje dat je nu afspeelt delen op Twitter. Opdrachten bevat talloze van dit soort workflows bestaande uit diverse aan elkaar geregen subtaken. Je kunt de reeksen helemaal zelf opstellen of kiezen uit een galerie. Voor nog meer efficiënti­e koppel je deze ook nog aan Siri. Let goed op de screenshot­s in deze workshop zodat je alles exact zo toevoegt als wij.

1. Maak opdracht aan

In de Galerie van Opdrachten vind je kant-en-klare workflows. Om te begrijpen hoe die in elkaar zitten, gaan we zelf een simpele opdracht maken. Tik op ‘Maak opdracht aan’.

2. Waar ben je?

We gaan bedrijven in de buurt zoeken. Scrol in de lijst naar ‘Zoek naar lokale bedrijven’ en tik erop om die toe te voegen. Doe dat ook met ‘ Voeg toe aan variabele’ en ‘ Toon resultaat’.

3. Zoek supermarkt­en

Vul achter ‘Zoek’ het type bedrijf in waarnaar je zoekt, bijvoorbee­ld ‘Supermarkt’. Noem de variabele ‘Super’ en neem de tekst plus de variabele over van ‘ Toon resultaat’ hierboven. Tik op ‘Gereed’.

4. Uitvoeren

Testen of het werkt? Druk bovenin op de Play-knop om de opdracht uit te voeren. Je krijgt nu een lijst met de supermarkt­en in de buurt. Deze laten we straks door Siri voorlezen.

5. Voeg toe aan Siri

Tik op de schakelaar­s rechtsbove­n en geef je opdracht een naam. Tik op ‘ Voeg toe aan Siri’. Geef aan met welk spraakcomm­ando je de opdracht op wilt roepen, bijvoorbee­ld ‘Super’.

6. Vraag het aan Siri

Je hebt Siri nu het commando ‘Super’ geleerd! Roep je Siri op en spreek je dit woord uit, dan wordt de takenreeks uitgevoerd en verschijne­n de supermarkt­en op je scherm.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands