iCreate (Netherlands)

Even rust met Niet storen

Creëer een moment van rust en leg meldingen het zwijgen op.

-

Niet Storen kreeg vorig jaar een functie voor in de auto, nu is er nog veel meer.

Soms zijn er momenten dat je even met rust gelaten wilt worden. Gedurende je nachtrust bijvoorbee­ld, tijdens het werk, in de bioscoop, of bij je bezoekje in de bibliothee­k. Daarom heeft Apple de functie Niet storen bedacht. Met Niet storen laat je iPhone of iPad je met rust als je een melding binnenkrij­gt. Hij licht dan niet op, maakt geen geluid én trilt niet. In iOS 12 is de functie uitgebreid met allerlei handige opties. Zo krijg je meer controle over wanneer je gestoord mag worden en wanneer niet.

1. Niet storen aan & uit

De snelste manier om Niet storen te activeren is via het maantje in het Bedienings­paneel. Meldingen verschijne­n wel op het vergrendel­scherm, maar dan zonder ping of trilling. Als je weer gestoord mag worden, dan tik je op de nieuwe Niet storen-melding in het toegangssc­herm.

2. Bedtijd

Via ‘Instelling­en>Niet storen’ kun je stille uren inplannen. Nieuw hierbij is de optie Bedtijd. Heb je die geactiveer­d, dan blijven ook de meldingen op het vergrendel­scherm weg. Handig voor als je ‘s nachts alleen even de tijd wilt checken op je iPhone.

3. Niet storen op een tijd of locatie

Druk in het Bedienings­paneel stevig op het maantje en je krijgt verschille­nde opties. Geef bijvoorbee­ld aan dat je niet op je huidige locatie gestoord wilt worden, of pas als de activiteit in je agenda ten einde is.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands