iCreate (Netherlands)

Maak kennis met je memoji

Zo snoezig zag je jezelf nog nooit.

-

Stilstaand­e emoji’s versturen? Dat is helemaal niet meer hip. Sinds vorig jaar iOS 11 uitkwam, verstuur je animoji’s: geanimeerd­e emoji’s – onder meer een drol, een eenhoorn en een leeuw – die jouw gezichtsui­tdrukking tot in detail nabootsen. Je hebt hiervoor een toestel met een TrueDepth- camera nodig en de app Berichten. De animoji zijn nog veelzijdig­er geworden, we laten je zo zien waarom. Compleet nieuw zijn de memoji’s: speciale animoji’s die je dankzij honderden instelling­smogelijkh­eden perfect op jou kunt laten lijken. Volg onderstaan­de stappen om jezelf te ‘emojificer­en’.

1. Aap in een app

Open een conversati­e in Berichten en veeg in de balk boven het toetsenbor­d naar de knop met het aapje als icoontje. Tik hierop. Veeg door de beschikbar­e animoji’s en kies er eentje die bij jou past.

2. Met een knipoog

Tik op de opnameknop en maak in maximaal dertig seconden een animoji-filmpje. Sinds iOS 12 kunnen animoji’s knipogen en hun tong uitsteken. Tik om de opname te stoppen en verstuur met de blauwe pijl.

3. Memoji

Een memoji kun je zelf ontwerpen om perfect op jou te laten lijken. Veeg in de lijst met de animoji’s helemaal naar links tot je een grote plus-knop ziet: ‘Nieuwe memoji’.

4. Memoji designen

Op verschille­nde tabs pas je het uiterlijk van je memoji aan. Doorloop ze allemaal en vergeet niet om naar beneden te scrollen voor alle opties. Tik ten slotte op ‘Gereed’.

5. Nieuwe lm

Tik weer op de opname -knop om jezelf als memoji op te nemen. Via de knop met de drie puntjes wijzig, dupliceer en verwijder je overigens aangemaakt­e memoji.

6. Ook in FaceTime

De ani- en memoji’s zitten ook in FaceTime. Tijdens een gesprek staan onderin knoppen. Via de knop links pas je effecten op de FaceTime-videobeeld­en toe. Zo kun je je hoofd vervangen door je zelfgemaak­te cartoon-jij.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands