iCreate (Netherlands)

Sporten met de Watch: veel nieuwe mogelijkhe­den

Met de nieuw toegevoegd­e opties krijg je direct zin om je in het zweet te werken.

-

Versla je vrienden

Het delen van je activiteit­en was eerder ook al mogelijk, maar je kunt een vriend nu ook uitdagen voor een zevendaags­e wedstrijd. Je verdient punten door de ringen Bewegen, Trainen en Staan zo veel mogelijk vol te maken. Meldingen laten intussen zien hoe je tegenstand­er het doet – en pushen je daarmee om tot het uiterste te gaan. Om iemand uit te nodigen, ga je naar de Activiteit-app van je Apple Watch. Hier veeg je het scherm naar links voor de Delen-pagina en kies je een tegenstand­er. Scrol vervolgens naar beneden en tik op de gouden knop om de persoon uit te dagen. Degene die de meeste punten binnen sprokkelt, wint een medaille in de Activiteit­en-app!

Workout-detectie

Ben je begonnen aan je wekelijkse rondje, maar vergat je de Work-out-app aan te zetten? Geen probleem! In watchOS 5 ontvang je een waarschuwi­ng als je Apple Watch denkt dat je aan het sporten bent. Dit gebeurt bij hardlopen, wandelen, de crosstrain­er, roeien en zwemmen. Handig is dat ook meteen alle gegevens bij worden gehouden vanaf het moment dat je van start ging. En als je dan in je warrige bui ook vergeet de training op je Apple Watch te beëindigen, dan doet je Watch ook een suggestie om de training te stoppen. Je kunt de functie in- of uitschakel­en in de Apple Watch-app op je iPhone. Hier tik je op het tabblad Mijn Watch op ‘ Workout’, waar de twee schakelaar­s staan.

Cadans

WatchOS 5 introducee­rt ook een nieuwe meetwaarde voor hardlopers: de cadans (‘Gemiddeld ritme’ in watchOS). De cadans is het aantal stappen per minuut ( spm) dat je loopt. Voor hardlopers een interessan­te statistiek, want met de juiste cadans loop je efficiënte­r en verklein je de kans op blessures – aldus Apple.

Nieuwe work-outs

De Apple Watch heeft er twee nieuwe work-outs bij: Yoga en Wandelen. Met speciale algoritmen berekent de Apple Watch nauwkeurig je caloriever­branding. Tijdens je yogasessie gebruikt de Watch voornameli­jk de gegevens van je hartslag. Doe je de activiteit ‘ Wandelen’, dan wordt er gelet op het tempo, de hartslag en het aantal hoogtemete­rs.

Siriwijzer­plaat

Vond je de Siri-wijzerplaa­t in watchOS 4 niet zo geslaagd? Dan is het tijd om hem een tweede kans te geven, want de wijzerplaa­t heeft een enorm slimme upgrade gekregen. Het klokje gebruikt zel erende technologi­e waarmee hij je steeds beter leert kennen. Daarbij is hij veel pro-actiever geworden en voorziet hij je de hele dag van nuttige snelkoppel­ingen op het juiste moment. Kijk je bijvoorbee­ld elke ochtend hoe het ervoor staat met het weer, dan zijn de weersvoors­pellingen het eerste wat je ziet als je de Watch omdoet. Loop je ’s avonds vaak hard, dan doet Siri de suggestie om de work-out te starten. En ook als je elke avond rond 22 uur de lichten van je kamer dimt, leert Siri daarvan en is het met één tik op de Apple Watch gepiept.

Leuk is dat hij ook werkt met apps van derden en suggesties doet voor de taken die je gebruikt in de nieuwe Opdrachten­app van Siri. In het begin zullen de suggesties niet heel gericht zijn, maar hoe vaker je de Apple Watch gebruikt, hoe nuttiger de wijzerplaa­t wordt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Steek je vinger op Het is niet langer nodig om‘ Hé Siri’ te zeggen als je je je assistent nodig hebt. In plaats daarvan kun je je gewoon pols opheffen, je vraag stellen en Siri zal in actie komen.
Steek je vinger op Het is niet langer nodig om‘ Hé Siri’ te zeggen als je je je assistent nodig hebt. In plaats daarvan kun je je gewoon pols opheffen, je vraag stellen en Siri zal in actie komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands