iCreate (Netherlands)

Veel kleine nieuwe functies in watchOS 5

Naast alle voorgaande grote functies, zijn er allerlei kleine, maar functionel­e ver jningen.

-

Aanpasbaar Bedienings­paneel

Als je in het Bedienings­paneel naar beneden scrolt, kom je terecht bij de knop ‘ Wijzig’. Hiermee pas je de regelaars van het Bedienings­paneel aan en kun je de meest gebruikte regelaars naar boven slepen.

Volume Siri

Je kunt het volume van Siri aanpassen. Dit doe je op je Apple Watch via ‘Instelling­en>Algemeen>Siri’. Onder ‘Stemvolume’ bepaal je hoe luid Siri je aanspreekt.

Wi

Op de Apple Watch kun je handmatig verbinding maken met een wi -netwerk. Dit netwerk hoeft niet hetzelfde te zijn als waar je iPhone verbinding mee heeft. Je stelt het in via de Instelling­en-app van je Apple Watch.

Niet storen

De Apple Watch is voorzien van nieuwe Niet storenacti­es, die we ook kennen van iOS 12 (zie p. 75) . Je kunt Niet storen inschakele­n gedurende een bepaalde tijdsperio­de, of totdat je je huidige locatie verlaat.

Terugblikk­en

Bij de wijzerplat­en van Foto’s kun je kiezen voor ‘ Terugblikk­en’. De wijzerplaa­t geeft dan een serie foto’s weer van een Terugblik van de Foto’s-app van je iPhone. Iedere keer als je je pols optilt, verschijnt er een andere foto.

Weer

De Weer-app geeft nu ook informatie over de UVindex en de windrichti­ng en -snelheid. Ook kun je vanuit je Apple Watch nieuwe locaties toevoegen.

Emoji-kiezer

Voor de app Berichten is er een nieuwe emoji-kiezer. Bovenaan staan de lachebekje­s die je het meest gebruikt. Daaronder bevinden zich de verschille­nde categorieë­n.

Nachtelijk­e updates

Het updaten van de Apple Watch kun je automatisc­h ’s nachts laten plaatsvind­en. Zo is je software altijd up-to-date en hoef je niet op de (vaak langdurige) installati­e te wachten.

Interactie­ve meldingen

Meldingen zijn nu vaak functionel­er dan een bericht waarmee je verder helemaal niets kunt. Bij een melding van de luchtvaart­maatschapp­ij kun je bijvoorbee­ld direct inchecken voor je vlucht, zonder dat je de app op je iPhone hoeft te openen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands