iCreate (Netherlands)

Een vogeltje heeft me verteld …

Onder de naam Arlo (met een kolibrie als logo) brengt Netgear zijn veiligheid­sproducten uit. We gingen aan de slag met de Arlo Security Light.

-

Het is twee uur ’s nachts. Op een slecht verlichte straat loopt een schimmig persoon met capuchon, in de hand iets dat lijkt op een lege es wijn. Hij slaat af en loopt rechtstree­ks naar een huis waar op het eerste oog niemand thuis is. De persoon sluipt naar de deur, maar ineens begint een lamp wild en rood te knipperen. De inbreker voelt zich geïntimide­erd en neemt de benen. Daar heeft de Arlo Security Light weer een potentiële inbraak verijdeld!

Oké, we beloven dat we geen misdaadrom­ans gaan schrijven – we houden het liever bij reviews van security-producten, zoals deze Arlo SecurityLi­ght. Arlo is een neventak van Netgear die allerlei veiligheid­sapparatuu­r maakt en de Security Light is een van de nieuwste producten. In tegenstell­ing tot de andere Arlo’s bevat deze geen camera, maar alleen een lampje dat verschille­nde kleuren kan weergeven. Is dat voldoende voor een goede beveiligin­g?

Geavanceer­de buitenlamp

Wat de specificat­ies betreft, doet de Arlo Security Light niet onder voor de buitencame­ra’s van het bedrijf. De Security Light werkt met een accu en wifi, waardoor er dus helemaal geen kabels aan te pas komen. Verder heeft-ie een IP65- certificat­ie – hij is dus helemaal weerbesten­dig en kan zowel tegen hitte als water. Echt slim wordt een Arlo door bewegingsd­etectie met notificati­es die naar je telefoon gestuurd worden. Die heeft de Security Light ook, daar is geen camera voor nodig. De Arlo Security Light bestaat in feite uit twee apparaten. Uiteraard is er de lamp, daarnaast is er ook een Bridge. Via de bijbehoren­de Arlo-app word je door de configurat­ie geleid. Je begint met het scannen van een QR- code op de Bridge. Deze sluit je vervolgens aan op een stopcontac­t, de app maakt dan automatisc­h verbinding en laat je een wifi-netwerk toevoegen. Vervolgens scan je een QR- code op de lamp, stop je de verwisselb­are accu erin en koppel je in de app de Bridge met de lamp. Ten slotte monteer je de lamp met de meegelever­de voet binnen of buiten aan een muur.

Stroom, licht en noti caties

Alle instelling­en regel je via de app. Op het hoofdscher­m heb je alleen de mogelijkhe­id om het licht in of uit te schakelen, via het tandwieltj­e bepaal je onder meer de helderheid en kleur van het licht. Daarover gesproken: met 400 lumen is de lamp licht genoeg om als buitenlamp gebruikt te worden en je hebt de hele regenboog aan kleuren ter beschikkin­g. Ook kun je de gevoelighe­id van de bovengenoe­mde bewegingsd­etectie instellen: bij honderd procent zijn bewegende blaadjes in een boom al voldoende om een notificati­e te versturen, bij tien procent moet er iemand pal voor de lamp staan te zwaaien. Wat de lamp moet doen als er beweging gedetectee­rd wordt, bepaal je ook zelf. Standaard krijg je dus een notificati­e en gaat het licht aan (mits het donker is), maar je kunt bijvoorbee­ld ook de push- melding achterwege laten en de lamp in het rood voor dertig seconden laten flitsen. Heb je nog meer Arlo-apparaten, dan kun je deze aan elkaar koppelen om zo bijvoorbee­ld een videoopnam­e te starten.

Tijdens onze test deed de Arlo Security Light het prima. Het is even uitvogelen hoe je de lamp precies zo instelt als jij het wilt hebben, maar daarna doet die gewoon zijn werk, gaat hij automatisc­h aan en stuurt hij notificati­es. Vind je een bewakingsc­amera wat ver gaan maar wil je wel wat aan beveiligin­g doen, dan is de Arlo Security Light wellicht het perfecte compromis. (Sven Lamers)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands