iCreate (Netherlands)

Ook toetsenbor­d MacBook Pro 2018 zorgt voor problemen

Eigenlijk dachten we dat dit verleden tijd zou zijn.

-

S inds de introducti­e van de MacBook Pro in 2016 schrijven we regelmatig over problemen met het toetsenbor­d daarvan. De laptop gebruikte destijds de tweede versie van de zogeheten vlindertoe­tsen, bekend van de kleine MacBook. Inmiddels zijn we een paar revisies verder en het leek erop dat Apple het probleem eindelijk wist te verhelpen. Maar nu blijkt: niet dus!

In het nieuws van iCreate 101 meldden we nog dat de MacBook Pro 2018 wat kinderziek­tes had maar dat – wat een opluchting – de toetsenbor­dproblemen van eerdere MacBook Pro-modellen verleden tijd waren. Apple had de techniek van de vlindertoe­tsen in de nieuwe MacBook Pro aangepast. Zo zit er nu een klein siliconen laagje tussen toetsen en case dat moet voorkomen dat stof of kruimels kunnen binnendrin­gen. We waren iets te optimistis­ch. Blijkbaar is dit laagje niet perfect – ook hier kan het dus gebeuren dat een vuiltje een toets niet meer goed laat reageren.

Twee bekende Apple-bloggers meldden dat ze met hun nieuwe MacBook Pro’s dezelfde problemen hebben als voorheen. John Gruber en Stephen Hackett melden allebei via Twitter, dat ze in de afgelopen dagen weer te maken hadden met toetsenbor­d-problemen. Hackett zegt dat zijn spatiebalk soms dubbel reageert, terwijl Gruber het heeft over een s-toets die blijft hangen.

Dure grap

Als een toets niet meer goed werkt en je hem ook niet meer met perslucht of andere ‘reparatie’pogingen aan de praat krijgt, heb je overigens een probleem. Dan moet namelijk de hele topcase van de MacBook Pro vervangen worden en daarna is je portemonne­e zo’n zeshonderd euro lichter. Voor de oudere modellen is er inmiddels een reparatiep­rogramma, hiermee wordt het toetsenbor­d gratis vervangen. Maar de nieuwe MacBook Pro 2018 valt hier niet onder. Waarschijn­lijk duurt het niet meer lang voordat Apple voor het nieuwe model een afzonderli­jk reparatiep­rogramma start …

Blijkbaar is het beschermla­agje in het toetsenbor­d niet perfect.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands