iCreate (Netherlands)

Snel, robuust en (bijna) volledig

-

Er zijn verschille­nde fabrikante­n die docks maken om je MacBook (Pro) met alleen een usb-c-poort aan te sluiten op monitoren en printers. Bekend zijn de compacte docks: klein en relatief goedkoop. Hoewel deze aanvankeli­jk prima werken, vertonen ze na verloop van tijd toch vaak mankemente­n. Het LMP Mini-Dock (zie iCreate 97) wordt bijvoorbee­ld heet en de ethernetpo­ort doet vaak niet wat hij moet doen. Wil je je werkomgevi­ng in één keer goed inrichten, investeer dan iets meer. In het Thunderbol­t 3 Dock van OWC bijvoorbee­ld.

Zoals de naam al zegt, sluit je het dock aan op een Thunderbol­t 3-poort. Alleen de MacBook Pro heeft deze – de MacBook heeft usb- c. Usb- c en Thunderbol­t 3 hebben dezelfde aansluitin­g ( je kunt er dezelfde kabeltjes in stop- pen), maar een andere techniek (niet alle kabeltjes werken). Voor de MacBook Pro biedt het dock 12 aansluitin­gen. Een sd-kaart-lezer, audio in/uit, een usb 3.1-poort, 2x Thunderbol­t 3, 4x usb 3.1, 1x Mini DisplayPor­t, 1x Gigabit Ethernet en 1x digital S/ PDIF audio- output. Helaas ontbreekt hdmi.

Ten opzichte van de eerder genoemde docks is deze groter en degelijker. Voor zijn eigen stroomaanv­oer is een externe voeding nodig. Dit dock is dus niet om mee te nemen. Liefst zou je het opgeruimd uit het zicht zetten, maar daarvoor

is het meegelever­de

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands