iCreate (Netherlands)

… en zorgt nog beter voor je gezondheid

Door twee aanvullend­e functies zorgt de Apple Watch nog beter voor jou.

-

Nieuwe wijzerplat­en voor Ademhaling

Dankzij de app Ademhaling komen we elke dag weer tot rust met korte ademhaling­soefeninge­n. Op de Series 4 krijg je Ademhaling ook als wijzerplaa­t. Ofwel: als drie verschille­nde wijzerplat­en. Deze wijzerplat­en laten je altijd zien hoelang een fatsoenlij­ke ademhaling moet duren. Ze zijn speciaal ontworpen voor het grotere scherm van de Series 4 en zien er erg chic uit. Onze favoriet is de Wijzerplaa­t ‘Rust’ met turquoise gekleurde en bewegende bolletjes. Voor een rustmoment­je is het voortaan dus voldoende om even je pols op te tillen.

Valdetecti­e

Ook de bewegingsm­eter en gyroscoop zijn vernieuwd en beduidend sneller in de Series 4. Hierdoor kon Apple een nieuwe functional­iteit toevoegen: valdetecti­e. Zodra de Watch merkt dat je valt, biedt hij aan meteen de ambulance te bellen. Als je vervolgens een minuut niet beweegt, doet de Watch dit zelf en brengt hij direct je naasten op de hoogte. Wat ons betreft een ideale functie voor oudere mensen, maar ook sporters (denk aan hardlopers of wielrenner­s) zullen er baat bij hebben.

Prijzen en beschikbaa­rheid

De startprijs van de 40 mm Apple Watch Series 4 is € 429, de 44 mm begint bij € 459. Er is een aluminium uitvoering in de kleuren zilver, goud en spacegrijs. Bij de sportiever­e Nike+-modellen ontbreekt de gouden kleur. De modellen met een stalen kast zijn hier helaas niet verkrijgba­ar, dit materiaal is namelijk voorbehoud­en aan de hier niet verkrijgba­re Apple Watch met cellular. Het horloge is op 14 september in de voorverkoo­p gegaan en ligt vanaf 21 september in de winkel.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands