iCreate (Netherlands)

Genius: Gebruik de AirPort Express voor AirPlay 2

Nog een oude speaker of stereo en AirPort Express liggen? Verbind de twee met elkaar en geef de oudjes AirPlay 2-functional­iteit.

-

Geef je oude speakers AirPlay 2-functional­iteit.

In iCreate 101 hebben we uitgebreid besproken hoe AirPlay 2 van alle speakers in je huis een multiroom audiosyste­em kan maken. Speakers die de techniek ondersteun­en, zijn beschikbaa­r als uitvoerapp­araat in apps als iTunes of op je iPhone en iPad in Muziek of YouTube. Je selecteert per bron uit welke speaker je het geluid wilt horen; zo kun je heel gemakkelij­k in verschille­nde kamers andere muziek opzetten.

Het enige wat nodig is om AirPlay 2 te gebruiken, is ondersteun­ing van de fabrikant. Als die een update uitbrengt voor jouw speakers, zijn die in één klap klaar voor de nieuwe technologi­e. Audiomerke­n als Sonos en Libratone hebben dat voor een aantal modellen al gedaan, of hebben aangekondi­gd dat te gaan doen. Maar er zijn ook bedrijven die zich angstvalli­g stilhouden. En er is ook een grote kans dat jij nog audio-apparatuur in huis hebt staan die AirPlay 2 nooit zal ondersteun­en. Daar is gelukkig ook een oplossing voor: de AirPort Express. Deze router wordt door Apple niet meer verkocht, maar vele mensen hebben hem nog wel in huis staan. Eind augustus bracht Apple een update uit waardoor het handige kastje ook als AirPlay 2-hub werkt. Sluit hier je oude audioappar­atuur op aan en ineens is die helemaal bij de tijd. In deze Genius leggen we uit hoe dit werkt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands