iCreate (Netherlands)

iPhone X en iPhone X Max

nog beter én nog groter

-

Met de iPhone Xs krijgt de iPhone X een waardige opvolger die op alle vlakken beter is. Daarnaast is er een compleet nieuw apparaat, de iPhone Xs Max, met het grootste iPhone-scherm aller tijden. Maak kennis met de twee vlaggensch­epen.

De iPhone X van afgelopen jaar was een revolution­air nieuw apparaat. Om aan te duiden dat het een telefoon uit de toekomst was, sloeg Apple een heel getal over: de iPhone 9 bestaat niet. Inmiddels zijn we een jaar verder en moeten we toegeven dat we nog heel blij zijn met het uiterlijk en de functies van onze iPhone X. Maar Apple rust natuurlijk niet op zijn lauweren; ook een perfecte telefoon kan altijd beter worden. Dat is Apple dit jaar gelukt met de iPhone Xs.

Xs? Als in de kledingmaa­t? Nee, je leest het als 10s. In het verleden plakte Apple om het jaar een letter achter zijn toestellen; voor het laatst gebeurde dit in 2015 met de iPhone 6s. De s-updates hebben één ding gemeen: er wordt nauwelijks gesleuteld aan uiterlijk en functies, maar van binnen is alles grondig herzien en verbeterd. Een betere processor? Check. Een betere camera? Check. Maar er is meer. Want naast de iPhone Xs presenteer­de Apple ook de iPhone Xs Max. Dit is de grote versie van de iPhone Xs, maar het Plus-noemertje heeft een nieuwe variant gekregen. Het oled-scherm van 6,5 inch is het grootste display dat Apple ooit in een iPhone heeft gebouwd. Hetzelfde geldt voor de accu – nooit had een iPhone een grotere batterij. En dit terwijl de iPhone Xs Max al met al ietsjes kleiner is dan de iPhone 8 Plus.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands