iCreate (Netherlands)

nog mooier dan het al was

Het design van de iPhone X is nog altijd modern. Begrijpeli­jk dat Apple hier niet al te veel aan heeft gesleuteld.

-

Bekend uiterlijk met een nieuwe kleur

Leg je een X en een Xs naast elkaar, dan kun je ze waarschijn­lijk niet uit elkaar houden. De twee toestellen zijn vrijwel identiek. Op de afmetingen na geldt dat ook voor de iPhone Xs Max. De enige manier om de iPhone Xs en Xs Max meteen van de X te onderschei­den, is door de nieuwe kleur te kiezen. Naast spacegrijs en zilver is de iPhone Xs (Max) beschikbaa­r in een nieuwe gouden kleur, die in ieder geval op de persafbeel­dingen erg geslaagd lijkt. De goudkleuri­ge behuizing van roestvrijs­taal doet ons denken aan de eerste Apple Watch Edition. Gelukkig is de gouden iPhone Xs niet van écht goud en hoef je dus niet zó diep in de buidel te tasten.

Groter Super Retina HD-display

De iPhone Xs heeft een 5,8-inch scherm, hetzelfde formaat als de iPhone X. De Xs Max heeft een 6,5inch scherm – het grootste scherm dat ooit in een iPhone heeft gezeten. Ondanks het reusachtig­e scherm blijft de iPhone Xs Max qua omvang nog altijd kleiner dan de iPhone 8 Plus – een bijkomend voordeel van het randloze ontwerp. Zowel het scherm van de Xs als Xs Max zijn zogeheten Super Retina HD-displays, gebaseerd op oled. Het display ondersteun­t Apple’s True Tone-techniek, het bredere kleurweerg­ave en HDR. Wat dat betreft, is er dus niets veranderd ten opzichte van de voorganger. Jammer genoeg betekent dat ook dat het jne ProMotion van de iPad Pro, dat voor nog vloeiender­e beelden zorgt, nog niet klaar is voor de iPhone Xs (Max). De resolutie van de iPhone Xs blijft met 2436 x 1125 pixels gelijk aan de resolutie van de X; de Xs Max heeft een resolutie van 2688 x 1242. Bij beide telefoons komt dat neer op 458 pixels per inch. En nog iets leuks: het glas van het display (en aan de achterkant) is nog harder geworden en beschermt beter tegen vallen en stoten.

Nog waterdicht­er door IP68

De iPhone X is al redelijk waterdicht. Hij heeft een IP67-certi catie wat erop neerkomt dat hij beveiligd is tegen stof (daar staat de 6 voor) en dat-ie het een half uur op één meter diepte in het water volhoudt (daar staat de 7 voor). De iPhone Xs en Xs Max hebben een nog hogere certi catie, namelijk IP68. Net zo goed beveiligd tegen stof, maar nog beter tegen water. Een iPhone Xs mag je een half uur op twee meter diepte in het water onderdompe­len. We zouden er nog steeds niet mee gaan zwemmen – bij schade heb je dan ook geen garantie – maar het is goed om te weten dat Apple de waterdicht­heid blijft verbeteren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands