iCreate (Netherlands)

Safari

Je iPhone of Mac verzint automatisc­h een complex wachtwoord – en dat hoef je niet te onthouden.

-

Raak nooit meer een wachtwoord kwijt

Voor bijna elke dienst heb je een wachtwoord nodig. En als je het een beetje veilig aanpakt, maak je voor elke website een ander wachtwoord aan. Die mogen niet te veel op elkaar lijken – en cijfers, hoofdlette­rs en vreemde tekens kunnen natuurlijk niet ontbreken.

Alleen is het best een uitdaging om tientallen combinatie­s à la DLc3- IXy- 8hi@! in je brein te stampen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want met iOS 12 en macOS Mojave gaat het registrere­n en inloggen op websites eenvoudige­r en veiliger dan ooit. Selecteer je in Safari een wachtwoord­veld, dan rolt er direct een cryptisch, onmogelijk te raden wachtwoord uit. Dit bergt de browser veilig op in iCloud-sleutelhan­ger, dus je hoeft het niet te onthouden. Wanneer je de website later weer bezoekt om in te loggen, vult Safari het wachtwoord automatisc­h in – en dat geldt dan ook voor je andere Apple-apparaten.

Een ander nieuwighei­dje zijn de waarschuwi­ngen. In de lijst met accounts en wachtwoord­en laat een gevarendri­ehoek zien dat je hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites hebt gebruikt. Zo zie je direct welke accounts een uniek en sterk wachtwoord verdienen, en in deze workshop gaan we ermee aan de slag!

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands