iCreate (Netherlands)

Final Cut Pro

Maak je video aantrekkel­ijker met tempowisse­lingen.

-

Speel met de snelheid van je video

Het versnellen of vertragen van een video kan gigantisch veel impact hebben. Spectacula­ire actiebeeld­en geef je een prachtig dramatisch effect mee door de beelden te vertragen, en met versnellin­gen zorg je voor een interessan­t timelapse-achtig effect. Ook kun je het tempo opschroeve­n om de kijker meteen mee te nemen naar waar het in de video om draait.

Final Cut Pro beschikt over Retimerger­eedschappe­n waarmee je deze tempowisse­lingen inzet. Hierbij is het belangrijk om te weten dat het bij een slowmotion erg veel uitmaakt met hoeveel frames per seconde (fps) de opname is geschoten. Vertragend­e beelden bij een video met 25 fps leveren al gauw een schokkerig resultaat op. Hoe groot het verschil is bij een opname met 60 fps, ontdek je in deze workshop.

Naast het versnellen en vertragen maak je kennis met een functie die we je niet willen onthouden: Speed Ramp. Die zorgt dat de snelheid binnen de clip op verschille­nde plekken verandert. Je stelt zelf in hoe snel of langzaam die verschille­nde tempowisse­lingen gaan. Zo verandert een statisch shot al gauw in een spannende scène.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands