iCreate (Netherlands)

Welke iPhone moet je kiezen?

De iPhone XS Max is de beste smartphone die Apple ooit heeft gemaakt, maar is het daarmee ook de aantrekkel­ijkste iPhone van het moment?

-

We zijn enorm enthousias­t over de nieuwe iPhones. De iPhone XS Max en iPhone XR zijn niet vergelijkb­aar als high- end versus mid- range: het zijn twee iPhones van topklasse. Op het eerste gezicht leek de iPhone XS Max niet zo spannend: een typisch S- model, dat het vooral moet hebben van betere hardware. Zelfs voor een S- model zijn de vernieuwin­gen op papier schaars. De iPhone 4s was de eerste met Siri, de 5s introducee­rde Touch ID en de 6s had zijn unicum met 3D Touch. En de XS? Die heeft een groter scherm. De Max dan. Toch is de iPhone XS (Max) een waardevoll­e upgrade. De verbeterde camera, de snellere processor, het grote display en de betere batterij maken van de XS Max zonder meer een superaantr­ekkelijke telefoon. Er is echter een belangrijk­e ‘maar’: het toestel is niet goedkoop. Je betaalt minimaal 1259 euro om de grootste iPhone ooit in je broekzak te kunnen steken. (De kleinere versie kost honderd euro minder.) Als je het geld ervoor hebt en je wilt absoluut het beste van het beste, dan kun je niet om de XS Max heen. Maar Apple heeft nu een bijzonder waardig alternatie­f:

De iPhone XR biedt bijna al het moois wat de iPhone XS Max ook brengt: het ontwerp is (ondanks de iets dikkere randen) even stijlvol en modern als dat van de XS; het scherm is bijna even groot; hij heeft dezelfde geavanceer­de TrueDepthc­amera voor Face ID; er is een portretmod­us; hij draait eveneens op de superieure Bionic A12process­or en de batterijdu­ur is dankzij het zuinige lcd-scherm zelfs beter. Wat wil je nog meer? Een hoogwaardi­g oled-scherm en tweede lens? Als deze twee eigenschap­pen je honderden euro’s waard zijn, dan moet je voor de XS of de XS Max gaan. De XR heeft echter ook een verbluffen­d display dat gedetaille­erd en kleurrijk is; het verschil met oled valt alleen op als je de iPhones naast elkaar legt. Het ontbreken van de telelens is een groter gemis, maar de iPhone XR heeft eveneens een zeer goede camera, die meestal net zo goed presteert als de dubbele lenzen van de iPhone XS. Als je twijfelt tussen de nieuwe iPhones, dan zal de goedkopere iPhone XR voor bijna iedereen de beste keuze zijn. Zeker voor wie een iPhone 7 of ouder heeft. Snelheid, schermgroo­tte, camera: ze maken een gigantisch­e sprong voorwaarts.

Maar als je een nieuwe iPhone koopt, dan heb je meer keuzes dan de iPhone XS of iPhone XR. Ook de iPhone 7 (Plus) en iPhone 8 (Plus) liggen nog in de schappen van de Apple Store. Als je niet zoveel geeft om de kenmerken van de iPhone X en XS-telefoons en je het goedkoopst mogelijke model wilt, dan is een van deze misschien wel de beste optie. Kom je er niet uit? Het schema op de volgende pagina helpt je door je keuzestres­s heen!

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands