iCreate (Netherlands)

No. 3 Vervang nog snel je iPhone-accu

Nu is je laatste kans om de batterij van je iPhone tegen het lage tarief te vervangen.

-

Wil je je iPhone-batterij laten vervangen? Dan kun je daar beter niet heel lang meer mee wachten. In januari 2019 wordt de prijs voor deze reparatie stukken hoger. Het vervangen van de batterij kost op dit moment maar 29 euro. Dit tarief is geldig tot en met 31 december 2018. Daarna wordt het duurder om de reparatie uit te laten voeren. Vanaf 1 januari betaal je 49 euro, voor de iPhone X zelfs 69 euro.

Het lagere tarief voor service aan de batterij is een geste van Apple. Apple kwam ongeveer een jaar geleden in opspraak toen bleek dat het de snelheid van iPhones terugdraai­de op het moment dat de kwaliteit van de accu vermindert. Goedbedoel­d, maar Apple had hierover wat transparan­ter mogen zijn. Naast excuses kwam Apple consumente­n tegemoet met dit lagere tarief. Het geldt voor de iPhone SE, iPhone 6 (Plus), iPhone 6s (Plus), iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

Moet ik mijn batterij vervangen?

Je kunt de conditie van je batterij controlere­n via ‘Instelling­en>Batterij>Batterijco­nditie’. Als hier wordt aangegeven dat je batterij geen piekpresta­ties meer ondersteun­t, is vervanging sowieso verstandig. Dat geldt ook als de maximumcap­aciteit van de batterij ver teruggelop­en is. Apple hanteert normaal een norm van tachtig procent voordat er wordt overgegaan tot reparatie, maar ook daarmee wordt nu coulanter omgegaan. Je zou je batterij dus ook uit voorzorg kunnen laten vervangen.

Binnenkort gaat de prijs weer omhoog.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands