iCreate (Netherlands)

No. 1 Apple’s laatste keynote van 2018

Op 30 oktober hield Apple een event met de titel: ‘ There’s more in the making’.

-

Wanneer je dit leest, is de laatste keynote van Apple in 2018 achter de rug. Op 30 oktober hield het bedrijf namelijk een event in de Brooklyn Academy of Music in New York. Dat er een keynote in het verschiet lag, was al een tijdje duidelijk: er waren zeer concrete geruchten over diverse nieuwe Apple-producten. We weten het op het moment van schrijven nog niet honderd procent zeker, maar dit is wat we van Apple verwachten.

Nieuwe iPad Pro’s

Een product dat Apple waarschijn­lijk heeft aangekondi­gd, is de iPad Pro 2018. Het kan haast niet anders of deze is compleet vernieuwd en lijkt enigszins op de iPhone X-familie. Dat wil zeggen, een groot scherm met een smalle rand eromheen en zonder thuisknop. Ontgrendel­en doe je met Face ID. Ook zou de iPad Pro voor het eerst geen koptelefoo­naansluiti­ng meer hebben. De introducti­e van een nieuwe Apple Pencil zou ons ook niet verbazen.

Nieuwe Macs

Het event van Apple stond daarnaast waarschijn­lijk in het teken van de Mac. Insiders hebben het over een nieuwe MacBook Air die eindelijk voorzien wordt van een Retina-scherm en een vernieuwd design heeft. En misschien is er na vier jaar eindelijk weer nieuws over de Mac mini, Apple’s instapmode­l Mac waarop je je eigen display, toetsenbor­d en muis kunt aansluiten. Ook de MacBook wordt misschien vernieuwd, maar minder drastisch. Die krijgt wellicht een nieuwe processor – iets dergelijks geldt ook voor de iMac (hoewel wij graag een iMac met minder dikke randen rondom het scherm zien). Ten slotte heeft Apple voor 2019 nog meer nieuws over de Mac Pro beloofd.

Al het nieuws

In het volgende nummer van iCreate zullen we uiteraard alle nieuwe producten en nieuwtjes uitgebreid bespreken. Kun je niet zo lang wachten (en dat snappen we helemaal), ga dan vooral naar onze website www.icreatemag­azine.nl. Daar lees je over al het nieuws van het Apple- event.

Een nieuwe iPad Pro? Nieuwe Macs? Nog meer?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands