iCreate (Netherlands)

1. Kies foto

-

Kies een foto voor de make-over. Oude gebouwen doen het altijd goed, al kan een foto van een modern object ook juist een geinig e ect geven. Klik rechtsbove­n op ‘Bewerk’.

2. Stel ankerpunt in

Klik op het driehoekje voor Curven, selecteer bij ‘RGB’ de kleur rood en klik op de rechter knop naast de pipetjes. Klik vervolgens ergens op de foto om een ankerpunt in te stellen.

3. Pas kleur aan

Er verschijnt een ankerpunt in de kleurgra ek. Sleep deze iets omhoog om de foto een warmere, nostalgisc­he uitstralin­g te geven. Alle kleuren worden hierdoor aangepast.

4. Turquoise waas

Ga vervolgens naar Selectieve kleur en selecteer het turquoise knopje. Zet Tint rond -30, Verzadigin­g rond 35 en Bereik rond 1,50 voor een verouderde gelige gloed.

5. Verhoog verzadigin­g

Ga naar Kleur en klik de opties open door op het driehoekje voor ‘Opties’ te klikken. Verhoog Verzadigin­g naar 0,15 en Kleurtempe­ratuur naar 0,25. Dit maakt de foto nog net wat warmer.

6. Verlicht de schaduwen

Om je foto eruit te laten zien alsof hij al jaren aan het vervagen is, maak je de schaduwen minder hard. Ga naar ‘Licht>Opties’ en zet Zwartpunt op ongeveer -0,50.

7. Vignet toevoegen

De echt oude camera’s konden wel eens problemen hebben met belichting, waardoor de hoekjes donkerder waren. Helemaal onderin vind je de optie Vignetteri­ng. Vink deze aan.

8. Vignet aanpassen

Pas het vignet naar wens aan. Wij zetten Sterkte op 0,10, Radius op 0,70 en Zachtheid op 0,15 voor een mooie overgang tussen het midden van de foto en de donkere hoeken.

9. Verouder nog meer foto’s

Tevreden met je retro-look? Ctrl-klik en kies ‘Kopieer aanpassing­en’. Ga naar een andere foto, klik rechtsbove­n op ‘Bewerk’, Ctrl-klik en kies ‘Plak aanpassing­en’. En voilà: kant-en-klare nostalgie!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands