iCreate (Netherlands)

Installeer Mojave op oudere Macs

Heb je een Mac die niet meer compatibel is met Mojave? We laten zien hoe je hem toch kunt upgraden zodat hij nog een jaar meegaat.

-

N et als bij macOS Sierra twee jaar geleden, verdwijnen er bij macOS Mojave weer een aantal ondersteun­de Macs. Grofweg geldt het volgende: is je Mac uit 2012 of nieuwer, dan kan die nog overweg met Mojave. Heb je een oudere Mac, dan vindt Apple dat het tijd is om een nieuwe Mac te kopen. Maar is je Mac daarmee direct afgeschrev­en? Nee hoor! Net als bij Sierra heeft een slimme ontwikkela­ar weer een hulpprogra­mma gemaakt, waarmee je Mojave tóch kunt installere­n. Je downloadt de zogeheten ‘macOS Mojave Patcher’ via www.dosdude1.com/

mojave. Het hele proces rondom de installati­e is eenvoudige­r geworden dan twee jaar geleden, maar dat geldt helaas niet voor het doorgronde­n of je Mac daarna nog helemaal werkt zoals die zou moeten. Wat sowieso goed is om te weten, is dat je op een niet ondersteun­de Mac alleen het donkere thema kunt gebruiken – het lichte levert vreemde grafische artefacten op. Hieronder zetten we alle apparaten op een rij waarvan wij denken dat een ‘geforceerd­e’ installati­e van Mojave nog verstandig is. Staat je Mac er niet bij, dan betekent dat niet per se dat Mojave niet werkt, maar wel dat de beperkinge­n dusdanig groot zijn dat je beter op High Sierra kunt blijven. Dat gezegd hebbende: veel plezier bij de installati­e van Mojave op je oude Mac!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands