iCreate (Netherlands)

Ontwerp je eigen tijdschri

Met wat creativite­it en het programma Pages designen we een prachtig magazine.

- Tekst: Koen van Ekeren

Stel je voor: het bruidspaar op de cover van een profession­eel tijdschrif­t. Met daarin verhalen vol mooie herinnerin­gen, unieke foto’s en legendaris­che anekdotes. Het is misschien wel het persoonlij­kste cadeau dat je kunt geven. Ook als het gaat om iemand die afgestudee­rd is, met pensioen gaat, Abraham of Eva ziet – of wie er ook maar iets moois te vieren heeft: een tijdschrif­t is een prachtig cadeau om te geven. En om aan te werken. Je hoeft niet de skills te hebben van een grafisch vormgever, of in het bezit te zijn van ingewikkel­de en dure software. Een tijdschrif­t maken kan iedereen met een Mac – het enige wat je nodig hebt is een programma van Apple dat waarschijn­lijk toch al op je Mac staat: Pages.

Denk je aan Pages, dan denk je aan een tekstverwe­rker. Een soort Microsoft Word, maar dan de Apple- versie. En dan wat beperkter. Maar dat laatste is niet terecht. Als het gaat om het

ontwerp en je iets wilt maken als een mooie flyer, poster of … tijdschrif­t, dan is Pages met afstand de betere van de twee. Stiekem is Pages een fantastisc­he app om mee te lay- outen en pagina’s te ontwerpen, met functies die je eerder bij een profession­eel publishing- programma zou verwachten. Neem de mogelijkhe­id om in kolommen te werken, doorlopend­e tekstkader­s toe te voegen of alles met behulp van slimme hulplijnen uit te lijnen. We beginnen ons bijna af te vragen waarom we iCreate niet in Pages maken.

In deze feature werken we toe naar een profession­eel tijdschrif­t. We beginnen met het opmaken van een achtergron­dartikel, waarin je de belangrijk­ste lessen van het ontwerpen leert. Daarmee leggen we meteen de basis voor een stijlvol voorwoord en een creatieve inhoudsopg­ave. Het leukste bewaren we voor het laatst, met een prachtige magazineco­ver die meteen in het oog springt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands