iCreate (Netherlands)

Opdrachten

Bel met één tik een contactper­soon

-

Hoe gemakkelij­k zou het zijn als je belangrijk­e personen met één druk op de virtuele knop kunt bellen? Dat ze als een soort app op het scherm van je iPhone staan, voor de duidelijkh­eid compleet met naam en foto, en dat je daar dan maar op hoeft te tikken om direct contact te leggen? Dat is dan nóg eenvoudige­r en sneller dan in de app Telefoon op zoek te moeten naar diegene. Je zou denken: dat kan niet op de iPhone. Maar door de app Opdrachten is je iPhone flexibeler dan je denkt. In deze workshop maken we met Apple’s automatise­rings-app Opdrachten een ‘app’ om iemand direct mee te bellen. Eigenlijk is het een soort snelkoppel­ing naar de app Telefoon. Het enige wat je nodig hebt, is een duidelijke foto van je contactper­soon (of iets wat symbool staat voor diegene). Dat is extra belangrijk als je de app in het Dock onderin zet, want dan zie je de naam niet. Voer deze workshop ook vooral even uit op de iPhone van senioren in je omgeving, want dan kunnen ze in geval van paniek zonder ook maar na te denken de juiste persoon bereiken.

In het Dock 1

Je kunt de contactper­sonen net zoals andere apps het Dock in slepen – zo blijven ze altijd in beeld. Daarbij valt wel de naam weg, dus zorg voor een duidelijke foto.

Liever een tekstberic­ht 2

Liever een bericht sturen in plaats van bellen? Typ dan bij stap 1 in de zoekbalk ‘verstuur bericht in’ in plaats van ‘ bel’ en kies je favoriete verzendmet­hode – bijvoorbee­ld WhatsApp.

Geen foto 3

Geen foto van iemand? Niets weerhoudt je ervan om de foto van een langharige teckel van het internet te downloaden of iemand te vermemojif­iceren.

Verwijdere­n 4

Tik je op de contactper­soon, dan zie je even dat de app Opdrachten geopend wordt. Dit hoort zo, wacht gewoon een fractie van een seconde af en er wordt gebeld.

 ??  ?? 3 4 1
3 4 1
 ??  ?? 2
2
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands