iCreate (Netherlands)

Amazon zet voet aan grond in Nederland

-

Internetre­us Amazon is er nu ook in Nederland. Met een aanbod van zo’n honderd miljoen producten wil de grootste webwinkel ter wereld de concurrent­ie aangaan met onder meer Bol. com en Coolblue. Op de Nederlands­talige website Amazon.nl kun je terecht voor producten in meer dan dertig categorieë­n, zoals elektronic­a, computer, kleding en wonen.

Geen Apple-producten

Nederland is het zesde land in Europa waar Amazon een webwinkel begint. Vooral het Duitse Amazon (waar sinds twee jaar ook een Nederlands­talige versie van is) is erg populair. Maar terwijl je op Amazon.de ook terecht kunt voor scherp geprijsde iPhones, MacBooks en AirPods, schitteren Appleprodu­cten bij de Nederlands­e versie nog in afwezighei­d. Het is onduidelij­k of en wanneer Amazon ook in Nederland Appleprodu­cten in zijn online winkel zet. Ook op het gebied van andere elektronic­a valt het aanbod van de .nlwinkel nog tegen, maar Amazon zegt het assortimen­t uit te breiden. Daarnaast kunnen Nederlands­e ondernemer­s via Amazon hun koopwaar in heel Europa aanbieden. Net zoals je bij Bol.com artikelen vindt van externe verkopers.

Prime

Amazon is niet alleen een webwinkel, maar ook een streamingd­ienst zoals Apple TV+ en Netflix. De dienst heet Amazon Prime Video en biedt zowel originals aan als films en series van andere entertainm­entbedrijv­en. Hiervoor heb je een Primeabonn­ement nodig van € 2,99 per maand; de eerste dertig dagen zijn gratis uit te proberen. Zo’n Primeabonn­ement geeft ook wat extra’s. Bezorgings­voordelen bijvoorbee­ld, want je hoeft ook bij kleine bestelling­en van minder dan 20 euro geen verzendkos­ten te betalen. Daarnaast krijg je toegang tot Twitch, een gamestream­ingdienst. En een ander voordeel is Amazon Photos, een clouddiens­t voor je foto’s met onbeperkte opslag.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands