iCreate (Netherlands)

Luxe over-ear AirPods komen eraan

Het bewijs wordt geleverd door Apple zelf.

-

De AirPods en AirPods Pro zijn zo’n groot succes dat Apple naarstig werkt aan het volgende product in deze productlii­jn. Het gaat nu niet om dopjes voor in je oren, maar een koptelefoo­n voor over de oren; overears. De bevestigin­g dat hieraan wordt gewerkt, komt van niemand minder dan Apple zelf.

Apple verkoopt stiekem al jaren overear koptelefoo­ns, sinds het in 2014 Beats overnam. Deze headphones heten nog steeds ‘ Beats’ en dragen nergens de naam Apple, maar zijn wel van het bedrijf. Het is een logische stap als de populaire AirPods ook zo’n variant voor over je oren krijgen.

Geruchten over luxe overears van Apple zijn er al veel langer, maar nu is er een concrete verwijzing naar dit nieuwe product opgedoken. In de testversie van iOS 14 (zie de pagina links) zitten namelijk ook de twee icoontjes die je hier rechts ziet. Dit zijn duidelijk geen AirPods. Op vergelijkb­are manier werden de afgelopen jaren ook al het ontwerp van de iPhone X en AirPods Pro vroegtijdi­g ontdekt.

Het plaatje bevat een witte en zwarte variant van de koptelefoo­n. Dit betekent niet per se dat hij in twee kleuren komt. Ook van het AirPodsico­ontje zijn er namelijk twee versies: een voor de lichte en een voor de donkere modus van iOS. Grote kans dat Apple vasthoudt aan het iconische wit.

Meer details over de koptelefoo­n zijn er nog niet, maar we verwachten alle functies van de AirPods Pro, plus een aanzienlij­k betere geluidskwa­liteit. De prijs zou wel eens vergelijkb­aar kunnen zijn met de duurste Beatskopte­lefoon – die kost in Nederland en België € 399,95.

 ??  ?? Een concepta   eelding hoe Apple’s over- ear koptelefoo­n eruit zou kunnen zien.
Een concepta eelding hoe Apple’s over- ear koptelefoo­n eruit zou kunnen zien.
 ??  ?? Deze icoontjes in iOS 14 laten weinig aan de verbeeldin­g over.
Deze icoontjes in iOS 14 laten weinig aan de verbeeldin­g over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands